четвъртък, 16 юли 2015 г.

FACEBOOK

Какво ще може да си купим с Buy бутона във Facebook
Facebook полагат много усилия, за да превърнат емисията с новини в профилите ни като основен източник на информация в интернет. Компанията също така иска да ни стимулира да прекарваме повече време в социалната мрежа, както и да извършваме повече покупки директно от акаунтите си. Facebook също така вече провеждат тестове с нова функционалност, която ще позволи да купуваме различни продукти от бизнес страниците във Facebook, съобщава Mashable.

Tака няма да се налага да отваряте допълнителни линкове към уеб сайтовете на отделните търговци, за да купите стоките, които желаете директно от Facebook акаунтите. В момента тази опция е достъпна само за ограничен брой потребители и около дузина брандове, но можем да сме сигурни, че тази цифра ще се увеличи осезаемо в следващите седмици. Facebook ще интегрират Buy бутон и нова Shopping секция, която ще се отваря в отделен раздел, който е разположен до Timeline, About и Photos.

Oт своя страна потребителите ще могат да разглеждат дадена стока, да виждат ревюта и коментари преди да финализират покупката, която може да се извърши както във Facebook така и в уеб сайтовете на търговските вериги. Любопитното е, че засега компанията не смята да взема процент от стойността на стоките, които се продават, тъй като подобни функции ще увеличат приходите ѝ oт реклама. Така Facebook ще се присъедини към много други водещи компании като Google, Twitter и Pinterest, които обръщат все по-сериозно внимание на онлайн търговията.
http://www.digital.bg/novini/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D1%89%D0%B5-%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B8%D0%BC-%D1%81-buy-%D0%B1%D1%83%D1%82%D0%BE%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D1%8A%D0%B2-facebook-news48468.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар