понеделник, 11 август 2014 г.

wifi 2014

Как да разберем кой използва неправомерно Wi-Fi мрежата ни

Стъпка 1.
Инсталирайте копие на Who Is On My WiFi. След като отворите приложението, следвайте стъпките,  по които ще стигнете до сканиране на мрежата.

Стъпка 2.
Можете да конфигурирате диапазона на порта, който ще бъде сканиран, но не е нужно да се забърквате с каквито и да било настройки, за да имате полза от програмата. Ще видите списък с IP адреси, който ще се появи в прозореца на приложението след сканиране. Всеки от тях ще бъде идентифициран чрез MAC адрес и локален IP адрес.

Стъпка 3.
Ще видите различните устройства свързани към вашата Wi-Fi мрежа. Ако имате много свързани устройства и се обърквате е добра идея да ги разгледате едно  по едни и да ги включвате и изключвате докато разберете кое е всяко едно от тях.

Стъпка 4.
За по-лесно бихте могли да поставите етикет, с който да разпознавате по-лесно своите смартфон, таблет, ноутбук, и така нататък. За целта трябва просто да кликнете върху полето „Description“, да въведете име, а след това да кликнете върху „Save“ в горния десен ъгъл.

Стъпка 5.
Ако забележите устройство, което не разпознавате, трябва да отворите „Network and Sharing Center“ от Start менюто, да кликнете върху линка Wireless Network Connection вдясно от връзката, която вие непозната и да изберете опцията „Disable“, която е в средата в долния край на диалоговия прозорец, който ще се отвор

Няма коментари:

Публикуване на коментар