събота, 30 август 2014 г.

БИЗНЕС 2014

Правете едно нещо по-добре. Изберете си нещо, в което вече сте по-добри от останалите хора. Само едно нещо. Концентрирайте се до вманиачаване в правенето на това нещо. Работете. Учете се. Практикувайте. Оценявайте. Подобрявайте. Бъдете безмилостно самокритични, не чак до мазохизъм, но така че да си гарантирате, че ще продължите да работите по подобряването на всеки един аспект от това едно нещо.


Следете постоянно напредъка си. Следете прогреса си поне по веднъж в седмицата, съгласно основните си показатели. Може би ще изчислите на колко хора сте помогнали. Може би ще изчислите колко клиенти сте обслужили. Може би ще оцените ключовите стъпки по пътя ви към това да станете най-добрия в света в това една нещо.

Спрете да мислите постоянно за пари. Ако постоянно мислите за това колко пари изкарвате, отвличате вниманието си от правенето на нещата, които наистина допринасят за натрупването и увеличаването на личното състояние. Така че променете гледната си точка.


Започнете да следите на колко хора помагате, дори и минимално. Най-успелите хора, които познавам, във финансово и всякакво отношение, са шокиращо услужливи. Те са невероятно добри в това да разбират хората и да им помагат да постигат целите си. Те знаят, че успехът им в крайна сметка се базира на успеха на хората около тях. Те работят здраво за успеха на останалите: техните служители, техните клиенти, техните търговци и доставчици…Защото знаят, че ако успят да постигнат това, тогава техният успех със сигурност ще последва.


Спрете да мислите за правенето на милиони и започнете да мислите за обслужването на милион хора. Когато имате само неколцина клиенти, а целта ви е да направите много пари, трябва да намирате начини да изстисквате всеки долар от тези клиенти. Когато намерите начин да обслужвате повече хора, от това ще последват много други ползи. Ефектът на рекламата от уста на уста се увеличава значително. Обратната връзка, която получавате, е по-голяма, както и вашите възможности да подобрите продуктите или услугите си. Така след време бизнесът ви се превръща в нещо, за което не сте и мечтали, защото вашите клиенти и служители са ви отвели на места, на които не сте си и представяли. Обслужвайте милион души и ги обслужвайте добре, и парите ще последват.

Гледайте на правенето на пари като на начин да правите повече неща. Най-общо казано има два типа хора. Единте правят неща, защото искат да правят пари; колкото повече неща правят, толкова повече пари печелят. Това, което правят, не е от особено значение за тях – те ще правят всичко, стига да им носи пари. Другият тип хора искат да правят пари, защото те им позволяват повече неща. Те искат да подобряват продукта си. Искат да увеличават асортимента си. Искат да създадат още една книга, песен, филм. Те обичат, това което правят, и гледат на парите като на начин да правят още повече от нещата, които обичат. Те мечтаят за компания, която ще създава възможно най-добрите неща, а правенето на пари е начин да подхранват тази мечта и да изграждат компанията, която 

Прочети повече на: http://profit.bg/news/Kak-se-stava-milioner-v-8-bavni-i-trudni-stupki/nid-127695_picid-_page-1.html


Няма коментари:

Публикуване на коментар