сряда, 27 август 2014 г.

печеливш бизнес 2014

Гепард: Многото външни пазари пазят "Телетек електроникс" от кризата
Компанията за охранителни и пожароизвестителни продукти и системи мисли за растеж и нова производствена сграда
Мария Иванова

Компанията работи основно за износ. В България няма друг производител като тях, който да прави и двете, и то в същите обеми. Малките конкуренти правят от порядъка на 10 хил. бройки годишно, докато "Телетек електроникс" миналата година са произвели около 1 млн. единици продукция. А готовите инсталации са по цял свят - от парламента в Молдова, през централната банка на Иран, община в Португалия до автогарата в Истанбул. В България техни системи има във веригите "Кауфланд" и "Лидъл".

Днес компанията, която е част от холдинговата структура "Телетек груп", развива дейността си на 65 пазара по света, като през последните четири години резултатите са трайно растящи, разказва мениджърът. Над 90% от продукцията й се продават извън страната, а основните приходи идват от 12 от държавите, в които оперира, сред които например Русия, България, Турция, Иран и Италия.
пише капитал

Софийският производител продава на 65 пазара, като основните приходи идват от 12 от държавите, в които оперира, сред които например Русия, България, Турция, Иран и Италия.
Визитка
"ТЕЛЕТЕК ЕЛЕКТРОНИКС"

Град: София
Собственици: Петър Полилеев и Валентин Стоицев
Дейност: производство  пожароизвестителна техника
Приходи за 2013 г. – 15.7 млн. лв.
Приходи за 2012 г. – 12.8 млн. лв.
Печалба след данъци за 2013 г. – 1.7 млн. лв.
Печалба след данъци за 2012 г. – 1.5 млн. лв.

Персонал за 2013 г. – 126 души


Няма коментари:

Публикуване на коментар