сряда, 11 юни 2014 г.

договор за партньорство - предлагане на всички продукти и услуги с марката 2014

Българската технологична фирма "Стоун компютърс" съобщи, че ще заведе иск във Виенския международен арбитражен съд за обезщетение в размер на 2.5 млн. евро срещу технологичния гигант IBM. Според местното дружество американската компания системно е нарушавала договора за партньорство и е прескачала българския дистрибутор и интегратор, като e предлагала продуктите си директно на крайните си клиенти.


Хронология на едно партньорство

Първият договор за партньорство между IBM и "Стоун компютърс" е подписан през 1998 г., обявиха пред "Капитал Daily" от дружеството. Оттогава българската фирма е предлагала всички услуги и продукти с марката на технологичния гигант. Първите случаи на заобикаляне на местния дистрибутор са регистрирани през 2011 г., а с течение на времето те стават все по-често явление, като до момента няма дадено логично обяснение, допълват от "Стоун компютърс". Според тях по този начин IBM нарушава собствените си правила за конкуренция.

На 24 февруари технологичният гигант е изпратил писмо, с което едностранно прекратява договора си с българската фирма и оттогава тя не предлага неговите продукти и услуги. Затова и на сайта на "Стоун компютърс" IBM вече не фигурира като партньор. От българското дружество обаче подчертават, че оспорват и това решение на американската група.

Няма коментари:

Публикуване на коментар