вторник, 24 юни 2014 г.

как се прави бира 2014

Прочутата някога бира "Леденика" вече се изработва по нов начин чрез иновативна белгийска технология, която е въведена за първи път в България. Тя позволява по-качествена обработка на пивото, а нововъведението е така нареченият майш филтър, който позволява производството на 12 варки на ден, на всеки 2 вместо на 4 часа, което автоматично вдига капацитета на фабриката.

Изработена е и нова система за загряване. Всичко вече се прави с помощта на компютър, който пази тайната рецепта на бирата. Изцяло реновирана е и технологичната линия, която позволява пълненето на 15 000 бутилки на час и работи с по-малка загуба на материал. Другата линия за пластмасови разфасовки от 2 литра също е по нова технология, а на нея се пълнят по 8 000 бутилки за час. Производственият цикъл е напълно затворен и от пълненето на бутилката до опаковането на палетата всичко се прави чрез автоматизирана технология и с минимално количество човешка намеса.

"Поехме завода в напълно окаяно състояние и изцяло амортизиран, каза управителят Владислав Цветков. - Инвестицията за новото оборудване и ремонта на съществуващата база е за повече от 25 млн. лв."

В момента в мездренския завод на "Леденика" работят 110 души, а общо в компанията са наети 150 работници и служители. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар