четвъртък, 19 юни 2014 г.

услуга 2014

Технологичният гигант Oracle в момента провежда преговори за придобиване на компанията Micros Systems, твърдят последните данни на Bloomberg. Според непотвърдена информация финансовите параметри на сделката се очакват да достигнат нива от над $5 млрд. Любопитното е, че ако тя наистина се осъществи това ще бъде най-скъпата покупка за Oracle в последните пет години, след придобиването на Sun Microsystems за $5,7 млрд.

В момента Micros Systems разполага с над 4600 работници, а приходите и през миналата година достигнаха до $1,26 млрд., което е с 14,5% ръст, в сравнение с 2012г. Компанията разработва софтуерни и хардуерни решения за много търговски организации, ресторанти и хотели, които се използват от над 500 хил. обекта. Oracle се опитаха да купят неуспешно Micros Systems преди шест години, когато преговорите се провалиха в последния момент.

Компанията планира да разшири значително влиянието на своите облачни услуги и само преди месец представи новия си продукт Marketing Cloud, който допълва Cloud Marketplace, който дебютира през септември. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар