понеделник, 9 май 2016 г.

бизнес

Провалих се  няколко пъти в колежа.
30 пъти  пращах  CV за работа и 30 пъти ме отпратиха.Когато KFC дойде в Китай за първи път ,кандидатствахме 24 човека за работа ,взеха 23 човека ,само аз бях отхвърлен .Исках да стана полицай ,отново само аз не бях приет от всички кандидати.


После станах  учител по английски , Джак Ма, основателят на китайския гигант за онлайн пазаруване ... е получавал по $20 заплата на месец за своята работа като учител. 
Джак Ма: Не пазарувам онлайн Когато имаш 1 млн. долара си щастливец, когато имаш 10 млн. вече имаш проблем, казва най-богатият човек в Китай

По време на събитието той обясни, че е "100% Made in China",направен в Китай/, никога не е учил каквото и да било в САЩ, 

После станах най-богатият човек в Азия ,благодарение на интернет и няколко  сайта.Джак Ма основа  китайския онлайн гигант  в апартамента си.

Най-трудно се задоволяват бедните. Ако им дадеш безплатно, мислят че е капан. Ако им кажеш, че е малка инвестиция, те ще кажат, че не може да се изкара много. Кажи им да вложат много, ще кажат няма пари. Кажи им да опитат нови неща, ще кажат нямат опит. Кажи им това е традиционен бизнес, ще кажат трудно е да се пробие. Кажи им, че е нов бизнес модел, ще кажат че е пирамида. Кажи им да отворят магазин, ще кажат, че е заробващо. Кажи им да стартират нов бизнес, ще кажат, че нямат познания. Те имат нещо общо: Обичат да се допитват до Гугъл, да слушат приятели, които са също толкова отчаяни като тях. Мислят повече от Университетски преподавател и правят по-малко от слепец.

Просто ги попитай какво могат да правят те. Няма да могат да отговорят. Моето заключение: Вместо сърцата ви да бият по-бързо, защо просто не действате малко по-бързо; вместо да мислиш за нещо, защо не направиш нещо. Бедните хора се провалят поради една обща черта: Целия им живот е свързан с Чакане."

Джак Ма

На 50 години Ма е председател на борда на Alibaba, най-голямата китайска компания за онлайн търговия, която току-що организира първично предлагане на акции на Нюйорската фондова борса, при което набра около 22 млрд. долара.

Това е най-голямото IPO в историята.

Акциите на Alibaba са стартирали при цена от 68 долара - в горния край на скалата на цените, давани от инвестиционните банкери - но след началото на търговията, цената е скочила до 92.70 долара.

Това дава на компанията пазарна капитализация около 232 млрд. долара, което я прави по-голяма от Facebook, Amazon и технологичния динозавър IBM.

Акциите на самия Ма струват около 18 млрд. долара,

Първоначално тя е била замислена като онлайн пазар на едро, свързващ китайските компании с купувачи по цял свят. Сега обаче фирмата притежава копие на eBay, наречено Taobao (което реално е изместило eBay на китайския пазар), Tmall.com (платформа за брандове и търговия на дребно), облачна услуга и други бизнеси.



компанията посочва, че има 500 милиона потребители на мобилен интернет в Китай, и 279 милиона активно пазаруващи онлайн. Нещо повече, само 8% от онлайн пазаруването в Китай в момента се случва онлайн.

Няма коментари:

Публикуване на коментар