четвъртък, 19 май 2016 г.

бизнес иновация

Слушалки превеждат реч в реално време



Носимата електроника се превръща във все по-полезна платформа, която улеснява живота ни. Посредством иновативни сензори и силата на облака, носимите джаджи могат да бъдат вашият фитнес инструктор и здравен консултант, а посредством любопитен проект, който скоро ще се появи се на страницата на краудфъндинг платформата Indiegogo - да се свързвате с другите. Става дума за миниатюрни слушалки, които ще ви помогнат да разберете речта на човека отсреща, даже и да не знаете неговия език. „Pilot използва последните разработки в областта на гласовото разпознаване, машинния превод и носимите технологии, позволявайки на носещия ги да разговаря чрез премахване на езиковата бариера”, обясняват от Waverly Labs, създателите на Pilot. Макар и превода да бъде предаван само в едната слушалка, Pilot идват по двойки, за да могат да се използват и като нормални слушалки. Съвсем скоро те ще могат да бъдат поръчани, а пазарната им премиера ще е през пролетта на следващата година.

Засега слушалките могат да превеждат от и на шест езика: английски, френски, италиански, немски, холандски и испански, като впоследствие ще бъдат осигурени езикови пакети с повече езици.


Вижте повече: https://www.kaldata.com

Google обновиха приложението си Translate. Добавена е нова изключително полезна функция – превод на текст от снимки. Опцията е достъпна за превод от повечето от основните езици, сред които, разбира се, не е български.
Идеята е следната: в долната част на приложението се появява иконка за снимане. При натискане се активира камерата и вие снимате това, което искате да преведете, маркирате с пръст текста, който желаете и програмата го превежда. Въпреки, че не може да се превежда от български език, то може да превеждате на български език.

Това е чудесна опция, която в съчетание с превода чрез глас (при разговор, например) превеждането на SMS съобщения и изписването на думи на ръка, затвърдява Google Translate като най-мощната платформа за превод в света.

На приложението само слушалки му липсват иначе е много добро 

Няма коментари:

Публикуване на коментар