вторник, 3 май 2016 г.

ИМОТ 2016

Силно се е увеличило търсенето на хотели по морето, както и на ресторанти и търговски обекти. Предприемачи със свободни пари искат да инвестират там, за да могат да завъртят някакви обороти и печалби дори и за 3-4 месеца през лятото, съобщи в. "Черноморски фар".

В последните седмици се забелязва и търсене от страна на бизнесмени от вътрешността на страна. Много земеделски производители, които са успели да завъртят добър бизнес, да усвоят европейски субсидии и да реализират добри печалби, вече имат свободни пари. Част от тях търсят хотели и ресторанти по морето, за да използват сезона през лятото.
Преди десетина дни е имало интересна случка в бургаска агенция за недвижими имоти. Тогава в офиса влезли трима мъже на възраст между 40 и 50 години и казали, че търсят веднага да купят два хотела. Със себе си носели два сака, които били пълни с пари. За да покажат, че са напълно сериозни в намеренията си, извадили от тях огромен брой пачки с банкноти по 50 и 100 лева и ги показали на слисаните служители. Хората в агенцията се свързали веднага със свои клиенти и се опитали да реализират сделка

Това пък вече вдига цените на всякакви недвижими имоти с търговска цел. През миналия сезон цената на квадратен метър на малък хотел две звезди в Слънчев бряг например беше паднала до 600 евро на квадратен метър. Сега хотели със същите характеристика вече вървят по 850-900 евро на квадратен метър, но продавачи почти няма. По-високите категории са твърдо над 1000 евро на квадрат. Дори и семейните хотели в малките селища на юг от Бургас вдигнаха стойността си. Преди година-две подобен хотел в град Черноморец с разгърната площ от 700 квадратни метра и 32 легла струваше около 350 хиляди евро. Сега неговият собственик дори и не иска да започва пазарлък за цена от 500 хиляди евро.

С най-ниска цена от 280 000 евро е обявена къща за гости в Сънито. С най-висока пък - от 10 000 000 евро, се продава голям 3-звезден комплекс, който е разположен на 50 метра от морето и близо до хотел "Кубан". Най-много ваканционни комплекси се продават в Равда - цели 24, по десетина в Несебър и Св. Влас.

Междувременно записванията за почивки в най-известния български курорт Слънчев бряг не секват и на старта на сезона може да се окаже, че той се пука по шевовете. Само за Бургас и региона се очаква да бъдат реализирани още 4 милиона нощувки допълнително, което означава допълнителни приходи от 120 милиона евро.
Копирано от standartnews.com 

Няма коментари:

Публикуване на коментар