понеделник, 9 май 2016 г.

уин

$120 щял да струва преход от Windows 7 до версия 10
автор: TechNews.bg дата: 09/05/2016 14:13 коментари: 5
Срокът за безплатно обновяване до Windows 10 изтича скоро

Скоро операционната система Windows 10 ще стане платена за потребителите на Windows 7 и 8/81. На 29 юли т.г. изтича срокът за безплатно обновление до версия 10, обещан от Microsoft при пускане на системата.
Преходът до новата ОС за легални потребители на Windows 7 и Windows 8.1 ще струва 120 долара, твърди порталът Liliputing.com. Тази цена е за версия Home, като все още не е известно колко ще струва преходът за Pro версията на Windows 10.
Според официалната статистика, Windows 10 вече е инсталирана на над 300 милиона устройства, вкл. компютри, ноутбуци, смартфони, таблети, очила за виртуална реалност HoloLens и геймърски конзоли Xbox One. Този резултат бе постигнат за по-малко от година, благодарение на агресивни методи за налагане на новата ОС.
В момента Windows 10 е на второ място по популярност в света, на голяма дистанция от лидера Windows 7. Очаква се след изтичане на срока за безплатно обновление, темпът на проникване на Windows 10 рязко да намалее.

Предполага се, че Microsoft ще се опита да печели от продажба на различни услуги и приложения, които работят изключително на Windows 10. Подобна стратегия прилага доста успешно Apple и според анализатори, тя ще проработи и за Windows 10.


Няма коментари:

Публикуване на коментар