неделя, 1 май 2016 г.

ИНОВAЦИЯ

Българин, завършил в Харвард, се връща у нас и създава нещо, което понастоящем се продава на Пето авеню в Ню Йорк, а световноизвестната телевизионна водеща Опра Уинфри го препоръчва на цяла Америка, съобщава bTV.


когато завърших Харвард, имах 3 опции - можех да работя за Обединените нации, можех да работя за една голяма финансова институция в Ню Йорк или намерих един мой съученик, който е от доста заможно семейство, който беше готов да инвестира в някакъв тип по-рискова инвестиция в България. На мен ми се стори невероятно интересно да се върна тук

ой използва вече изградената връзка с Харвардския университет, като им показва уникалната българска бактерия, а те остават озадачени.

„Харвардски професор, който е шеф на микробиологията в Харвард 35 години, не беше виждал такава бактерия. Той ни се обади след около 6 месеца проверки на самия щам и каза: За 35 години аз не съм виждал нито един път една бактерия, да бъде толкова силна срещу болестотворни бактерии, но въобще да не докосва добрите бактерии. И каза: Вие сте намерили може би нещо съвсем уникално”, отбелязва Кирил.

Решават да сложат продукта като добавка в сокове. Така той стига до широкия потребител в цяла Америка. Не след дълго идват и успехите.

„Например на „Вог” моделите започнаха да го пият, започнаха да се снимат, да си правят селфита с него, стана популярното нещо в Манхатън за топмоделите”, допълва Кирил.

Следва признание и от самата Опра Уинфри, която включва продукта в списанието си.

Кирил казва, че когато имаш добра идея, не трябва да си я пазиш за себе си, а напротив - да направиш всичко възможно тя да се осъществи. Независимо дали си в чужбина или в България, невъзможни неща няма.

24 ЧАСА 

Няма коментари:

Публикуване на коментар