петък, 27 май 2016 г.

АКЦИИ 2016

СПЕСТИЛИ СТЕ ПАРИ И ИСКАТЕ ДА ИЗБЯГАТЕ ОТ МИЖАВИТЕ 1% ГОДИШНА ДОХОДНОСТ

SOFIX 430 ДНЕС

КОИ АКЦИИ БИХА МОГЛИ ДА ВИ ДОНЕСАТ ДОБРА ДОХОДНОСТ ,ДА СЕ ПОВИШАТ НАПРИМЕР ИЛИ ПАДНАТ С НЯКАКВИ ПРОЦЕНТИ НАПРИМЕР 20%

ДИВИДЕНТ - ПРИВИЛЕГИРОВАНИ  АКЦИИ  

АКЦИИТЕ МОГАТ ДА ВИ ДОНЕСАТ ПОВЕЧЕ ОТ ДЕПОЗИТА




Изминалата 2015 г. може и да блести с най-високия растеж на българската икономика от началото на кризата, но инвеститорите на фондовата борса вместо оживление получиха първи спад на индексите от 2011 г. насам. Имаше месеци, в които оборотът трудно стигаше 10 млн. лв. през едва 3-4 хил. сделки. Малките инвеститори продължаваха да избират да държат парите си на депозити с доходност под нищожния 1%, вместо да споделят успеха на компании, които удвояват печалбите, разширяват пазарите и инвестират в бъдещето си. И те не купуваха акции не толкова заради липсата на бизнеси, 




Въпреки това в началото на 2016 г. българският капиталов пазар има да каже на инвеститорите две добри новини. Първата е, че него все още го има и е реална алтернатива за хората със свободни средства.

Ако питате анализаторите, ще ви кажат, че има предпоставки за съживяване на интереса към борсата, които произтичат не само от икономическата стабилност и ниските лихви по депозитите, но се подхранват и от впечатляващите резултати, които постигат някои компании. За всички глобалната финансова криза отпреди седем години бе съкрушителна, със срив на приходите, загуба на клиенти, трудности в обслужването на кредити и облигационни заеми. Някои обаче се оказаха жилави и освен че оцеляха, успяха да се разраснат. Те бяха тези, които помогнаха на инвеститорите да преглътнат загубите и да се престрашат отново да вложат пари на борсата.

Крайният песимизъм сред борсовите играчи предполага, че който е искал да продава, вече го е направил, така че обръщането на негативния тренд ще бъде на дневен ред през 2016 г."

Без да забравяме, че борсовите специалисти "живеят" от пазара и имат интерес да поддържат изкусителна представата за него, не може да се подмине фактът, че има компании, чиито акции се търгуват под нивата, които математиката определя за фундаментални.  

КАПИТАЛ

НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА НА АКЦИИ , АМЕРИКАНСКИ ТЕХ АКЦИИ 2000 Г СПАДАТ ДО 1 ДОЛАР А ПОСЛЕ ДО 1 ЦЕНТ ,НЯКОИ ОЦЕЛЯВАТ

Няма коментари:

Публикуване на коментар