петък, 6 май 2016 г.

ХАКЕР РАБОТА

Българските хакери на четвърто място в света

Хакване на атм

Най-активни са китайските кибер престъпници – с над 30 процента активност. След тях са румънците с 28% хакерска активност, а на трето място са американците – с 18%. Китайските хакери използват уменията си най-често за шпионаж на западни корпорации, а българите и румънците – за лични облаги.

отдалечен достъп до обект програми 

Едни от най-известните хакери в света обаче си остават руснаците. Миналата година Щатите предложиха рекордна награда за главата на хакер от тази народност – 3 млн. долара. Евгени Богачев е обвинен за кражбата на повече от 100 млн. долара през 2014 г. Освен това той е лидер на кибер мрежа, която заразява милиони компютри с опасен софтуер.

Прочети повече на: http://profit.bg/news/Bulgarskite-hakeri-na-chetvurto-myasto-v-sveta/nid-150757.html

хакване проникване в комп ,лаптоп ,смартфон , достъп до ключови файлове с банкова информация , с помоща на софтуер ,програма инсталирана на атакуваната машина

Online banking hacking: Illegally getting into online bank accounts without the password or permission of the authorized person.

Кибер мошеници мамят с лотария за Евро 2016
автор: TechNews.bg дата: 05/05/2016 10:13 коментари: 0
Фалшиви имейли с емблемата на шампионата и лога на спонсорите обещават щедри награди на късметлиите, срещу внасяне на скромна комисионна
За да придадат достоверност на писмата, кибер мощениците използват официалната емблема на Евро 2016 и логата на спонсорите (източник: Лаборатория Касперски)



Интернет измамниците експлоатират усилено темата за Европейското първенство по футбол това лято във Франция, сочи доклад на Лаборатория Касперски.
В частност, компанията за сигурност е засякла масово разпращане на фалшиви известия за големи парични награди в лотария, посветена на Евро 2016.
Съдържанието на измамните писма е стандартно – твърди се, че лотарията е проведена от упълномощена организация, а адресът на получателя е избран случайно. За да получи наградата си, от жертвата се иска да отговори на писмото и да предостави персонална информация.
Ако се излъже да комуникира с мошениците, потребителят рискува да бъде ограбен чрез внасяне на сума по банкова сметка във вид на комисионна за превода, данък или такса за откриване на сметката.



Сайт мами с билети за световното по футбол?

Всички тези разходи изглеждат незначителни, в сравнение с обещаваната награда, и по-наивните хора се подвеждат сравнително лесно. Веднъж получили парите обаче, измамниците прекъсват комуникацията с жертвата.

На хоризонта се задава измамен сайт


Извършителите на атака срещу thepiratebay.se може да ви подведат да направите нещо опасно, като например да инсталирате софтуер или да разкриете лична информация (например пароли, телефонни номера или номера на кредитни карти). РАБОТИ САМО С ОПЕРА 

Няма коментари:

Публикуване на коментар