сряда, 27 април 2016 г.

ВЕРИГИТЕ 2016

Т-Маркет" иска да купи 12 магазина на PennyСобственикът на веригата "Максима България" поиска разрешение от КЗК да купи обектите от оттеглилия се германски ритейлър
Александра Козбунарова

Ако сделката стане, по брой магазини "Т-Маркет" ще състезава за третото място с "Кауфланд", която в момента имат 55 обекта, но пък е лидер по оборот. На първо и второ място са съответно "Билла България" със 102 магазина и "Лидл" със 79. С решението си от есента да се изтегли от България Penny предложи на пазара 49 магазина, като 9 купи "Билла", която е част от същата група - REWE. Цена на сделката все още е рано да се коментира, но 9-те магазина, поети от "Билла", бяха с оценка 32 млн. лв.

С придобиването на бившите магазини на Penny "Т-Маркет" ще увеличи броя на обектите си до 62. Към настоящия момент веригата оперира 48 магазина в страната, като основната част от тях са в Северозападна България и в София. Изключение от правилото правят пет обекта във и край Пловдив и един магазин в Разград. В края на миналата година "Максима България" получи разрешение от КЗК да придобие контрол и върху още два обекта на веригата "Европа" на Христо Ковачки. Плановете бяха магазините да бъдат наети. В съобщение на компанията майка Maxima Grupe от началото на месеца се казва, че в страната са инвестирани 2.3 млн. евро в четири нови магазина и в основен ремонт на съществуващ обект.

КАПИТАЛ

Няма коментари:

Публикуване на коментар