събота, 26 септември 2015 г.

кредит 2015

Междувременно стана известно, че не друг, а самият Младен Михалев-Маджо е спасил от унизителен фалит Христо Стоичков, като му е отпуснал спасителен заем. От известната като "банката на Маджо" „Интернешънъл Асет Банк” на футболната легенда са отпуснати 1 173 498 лв., с които има надежда той да спаси част от имотите си у нас. Сред тях са огромен апартамент в центъра на София и шикозната вила на Камата в столичния квартал Бояна. Тези имоти, заедно с десетки декари парцели в Етрополе и по морето, мезонет в столицата, ваканционен апартамент в черноморския курорт Свети Влас, бяха поставени под възбрана. Запорът бе наложен заради необслужван кредит на Стоичков към една от най-големите български банки. 

Според документите към края на миналата година Ицо дължи 345 хиляди евро главница, над 178 хиляди евро лихва, над 100 хил. евро такси за просрочие, както и 35 551 лева разноски по изпълнителното дело. Модерният ляв отказва да изплати заема към банката въпреки многобройни покани, оправени към него от страна на финансовата институция. В резултат бездействието на Стоичков съдия-изпълнител се разпорежда да се задвижи процедурата за събиране на дължимите пари, разпродажба на имуществото на футболната легенда и блокиране сметките му. Включително и тази, по която Камата получава заплатата като коментатор в американския телевизионен канал "Телевиса". 

Изправен пред угрозата да стане за резил пред целия български народ, чрез пълномощник Христо Стоичков кандидатства за кредити от други банки. Абсолютно всички кредитни институции в България обаче са разколебани от ужасяващото кредитно досие на звездата и отказват да го финансират.

Единствената възможност за спасение 

остава помощ от приятел. Стоичков се свързва с десетки богати свои „авери”, но на молбите му откликва само Младен Михалев. Парите на Маджо са отпуснати в точния момент. В часа на отпускане на заема друга банка, от която Камата е взел кредит, си търси дължимото.

Трезорът запорира притежавания от Стоичков огромен апартамент в София, след като не получава пари. Справка в Имотния регистър сочи, че това е седма поред банка, от която Камата е теглил кредит. 

След намесата на Маджо нещата се преобръщат светкавично. Без бавене и излишни формалности близката до Михалев банка превежда по сметките на Стоичков 1,7 млн. лева. С тях футболната легенда успява да откупи един от апартаментите си в София и шикозната си вила. Камата си отдъхва от банковия „тормоз“ и дава обещание на Маджо, че ще обслужва кредита си, като всеки месец превежда половината от 20-те хиляди долара, които взема като заплата в американската телевизия.
блиц

Няма коментари:

Публикуване на коментар