вторник, 15 септември 2015 г.

финансиране 2015

устроиства умен дом

19 годишен печели милион финансиране 

19 Компанията, основана преди година, произвежда и продава устройство за интернет контрол на климатици, което обещава до 25% спестяване от консумираната енергия.

Българската фирма получава своето финансиране от два инвестиционни фонда - Eleven, по европейската програма за развитие на малък и среден бизнес "Джереми", както и от Rosslyn Capital - български инвестиционен фонд за развитие на по-късен етап.

Фирмата планира да навлезе основно в Турция, Испания, Италия и Гърция, като най-големи пазари, но ще продължи да продава и в България.

Българският екип разработи устройство, което позволява управлението на климатик от всяка точка на света. Всичко, което необходимо на потребителя е неговия смартфон. Устройството не изисква професионална инсталация и работи с всички марки и модели климатици.

Базирайки се на местоположението на потребителя, Мелиса решава кога и как да нагласи температурата у дома. Например, когато потребителят не си е удома вкъщи, тя поддържа различна температура, а когато разбере, че се прибира, включва климатика.

Няма коментари:

Публикуване на коментар