понеделник, 31 август 2015 г.

youtube gaming 2015

Тази седмица стартира услугата YouTube Gaming, която предава всевъзможни състезания по кибер спортове. Новият проект на Google конкурира най-популярната услуга за стрийминг на игри – Twitch.
В края на миналата година живи предавания на игри пусна и компанията Valve чрез популярната услуга Steam, но въпреки общността си от 100 млн. потрeбители не успя да изпревари Twitch. Причината, според анализаторите, е желанието на стриймърите да печелят от гледанията – възможност, която не се поддържа от Steam Broadcasting.
YouTube следва модела на Twitch – плаща на стриймърите по 3 долара за всеки 1000 преглеждания. Но хостингът на Google има едно предимство и то е, че всички предавания автоматично се съхраняват в YouTube, докато при Twitch няма подобна функция. Ето защо всички сериозни стриймъри в Twitch вече имат свои канали и в YouTube.
още по темата
Нова услуга YouTube Gaming ще конкурира Twitch
Състезателните видеоигри конкурират реалните спортни надпревари. През миналата година турнирите по Dota-2 са гледани от 47 млн. души. Като цяло за годината, в кибер-спортните състезания са участвали около 205 млн. играчи, сочи статистиката.

Няма коментари:

Публикуване на коментар