събота, 15 август 2015 г.

потребителско търсене ,липса на пари

търговецът - липса на потребителско търсене ,причина липса на пари и несигурност за бъдещето и доходите
Каквато и услуга стока да пуснеш не се търси ,хората не са сигурни че ще вземат заплата и спираш да ползваш услугата или ограничаваш цигари ,кафета и ресторанти.Оцеляваш.

потребителите  ,не се плащат редовно заплати ,не е сигурно че ще получиш въобще ,безработица ,несигурност

производителя
къде са най-големите заблуди на ръководещите правителствени екипи? Първата от тях е, че те внушават непрекъснато, че най-големият ни проблем е липсата на производство. Моята частна дейност е свързана с производство и лично познавам стотици колеги, посветили се на това предприемачество. Голяма част от тях последните години преустановиха частния си бизнес, фалираха, други - изнесоха производството си в чужбина, трети - работят на 5-10% от капацитета си.

Според мен, драмата не е в липсата на производство, а в липсата на пазари за потребителско търсене. Когато няма кой да купи това, което произвеждаш, просто спираш работа. Примерът е и с моя бизнес: преди 7-8 години произвеждахме по 2 000 т. продукция и имахме 40 работника. В момента са ни останали 4 работника, на които дори не можем да им уплътняваме работното време, а като произведем 200 т. продукция я продаваме с месеци. А имаме капацитет за десетки пъти повече.

Формулата е сбъркана и твърдя, че в момента, в който в България се появи потребителско търсене, т.е. пазар, веднага ще се намерят и хора, които ще започнат да инвестират и да произвеждат. Напоследък имах няколко срещи с българин, който живее в Германия и се върна у нас, за да направи опит да инвестира в родината си. Скоро ми сподели, че си тръгва разочарован, без да е намерил нито една сфера, в която да може реално да вложи пари с печалба.

пише 

Няма коментари:

Публикуване на коментар