вторник, 11 август 2015 г.

nokia наема търговци и андроид специалисти

Nokia се завръща, наема Android специалисти
Подразделението Nokia Technologies търси в социалната мрежа LinkedIn десетки дизайнери на продукти и програмисти с опит в Android и C++, както и търговци
Обявите за работа са публикувани от подразделението Nokia Technologies в социалната мрежа LinkedIn. Компанията търси трийсетина специалисти, вкл. дизайнери на продукти и разработчици на потребителски интерфейси.

Според представители на компанията, създаването на нови продукти, вкл. мобилни телефони и видеокамери, влиза в стандартните задължения на някои от 600-те служители на Nokia Technologies. Подразделението вече пусна едно Android устройство – таблета Nokia N1 в партньорство с тайванския производител Foxconn.
В края на юли тази година Nokia Technologies представи камера за панорамно видео Ozo. Устройството за виртуална реалност е оборудвано с осем сензора и осем микрофона, разположение по такъв начин, че да заснемат панорамно изображение и звук (почти на 360 градуса около оператора).
По-рано главният изпълнителен директор на Nokia Раджив Сури разкри намерението на компанията да се върне на пазара за мобилни телефони. Nokia няма да строи заводи и да произвежда сама продуктите, а само ще ги разработва и ще предоставя лицензи на партньори.
През април 2014 г. Microsoft погълна подразделението Nokia Devices & Services, което развиваше бизнеса с мобилни телефони и притежаваше няколко завода. Освен това Microsoft получи правата за търговската марка Lumia.

Няма коментари:

Публикуване на коментар