сряда, 5 август 2015 г.

ПЕЧЕЛИ ОТ

Бот написан на Python спечели хиляди награди в Twitter
Находчивият програмист Хънтър Скот написа бот, който самостоятелно участва в хилядите рекламни игри, в които трябва да се публикува съобщение с хаштага на рекламодателя. В Twitter има огромен брой подобни игри и софтуерният робот успя да спечели много награди. 

Програмата на практика е скрипт, написан на Python, който се логва, търси туитове със съобщения от сорта "retweet to win!", а след това ги препраща.
Ботът работил непрекъснато в продължение на девет месеца и печелел средно по четири най-различни награди в ден. Програмистът написа в своя блог следното: "Не съм виждал подобни програми досега, но за сметка на това съм наблюдавал реални хора, които вършат на ръка същата работа".
Най сложното за тези девет месеца се оказало избягването на бан от страна на Twitter. Точният механизъм за това не е известен и работата се вършела по метода на пробите и грешките. В крайна сметка, за 9 месеца ботът участвал в 165 000 рекламни игри и е спечелил около 1000 от тях.
Повечето от наградите са малки и неособено полезни неща, от типа на значки и логотипи, билети за концерти и много други. От полезните награди са спечелените 30 кода за участие в бета-тестовете на Destiny. "Всеки ден намирах в пощенската кутия по нещо интересно" - каза Хънтър Скот. Ситуацията доста прилича на популярния комикс на Мънроу.

Една от най-добрите награди е каубойска шапка с автографи от артистите на мексиканска сапунена опера, а най-скъпия - билети за двама за преглед на висша мода в Ню Йорк с цена $4000, но Хънтър не ги взел, за да не плаща данъци за получения подарък.

Програмистът реши накрая да използва своя бот за нещо по-полезно - например за препращане на съобщения, за които в благотворителните фондове се начислават малки суми.


Вижте повече: https://www.kaldata.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар