петък, 28 август 2015 г.

вирус 2015

Служител на антивирусна компания  разработил и разпространявал малуер за Android

20-годишният Морган Кълбърстоун се призна за виновен във федерален съд в Питсбърг в разработката и продажбата на малуер от семейството Dendroid - зловредна програма, предназначена за устройства с Android, която има шпионски функционалности, крадейки данни от устройството и шпионирайки жертвите си посредством камерата на смартфона или таблета. Шпионската програма е била снабдена с надежна фунционалност да избягва проверките на Google, които компанията осъществява, сканирайки качваните в Google Play програми за наличието на зловреден код и анормално поведение.

Кълбърстоун продавал програмата за $350, а изходния ѝ код за $65 000. Той обаче бил разкрит при миналогодишната атака на ФБР срещу популярния даркуеб форум Darkode, предава Греъм Клули от страниците на своя блог. По същото време, Кълбърстоун е карал стаж във Fireeye, обучавайки се в техники за реверсивно инженерство на Android малуер

В тези компании работят много хора, които биха изкарвали нелоши пари като киберпрестъпници, но те предпочитат да са на страната на добрите..

Няма коментари:

Публикуване на коментар