петък, 15 май 2015 г.

google работа 2015

Защо шефката на комуникациите в Google напусна поста си
Google ще се наложи да търсят заместник на един от най-високопоставените служители в своята структура, разкриват новите данни на Re/Code. Оказва се, че дългогодишния главен вицепрезидент на комуникациите в компанията, Рейчъл Уетстоун планира да се оттегли от своя пост. Нейната кариера в редиците на Google започва през 2005г., като първоначално тя подпомага работата на европейските офиси на компанията, но след това се мести в САЩ.

Рейчъл Уетстоун се отчиташе директно на бившия главен изпълнителен директор, Ерик Шмидт, а сега на съоснователя и шеф на технологичния гигант, Лари Пейдж. Именно с нейното име се свързва ръководенето на мащабната битка на Google с регулаторните органи в ЕС по отношение на начина, по който индексира и съхранява данните на потребителите. Причината Рейчъл Уетстоун да реши да се оттегли от компанията е, че за в бъдеще смята да продължи кариерата си в набиращия популярност бранд, Uber.

Taка тя ще замести Дейвид Плуфе, който бе нает на този пост преди по-малко от една година, но ще продължи да работи в нея като съветник. Информацията за оттеглянето на Уетстоун от Google е интересна, тъй като компанията и Uber стават все по-големи конкуренти в индустрията. В заключение ще отбележим, че Джесика Пауел ще изпълнява временно длъжността вицепрезидент на комуникациите в Google, докато се намери постоянен заместник на Уетстоун.

digital.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар