събота, 30 май 2015 г.

наем 2015


изискване към наемателя - банкова гаранция в случай на неплащане

закупчик - байьер

дружеството, което пое функцията на външен посредник на веригата. То от нейно име купува стоките от доставчиците и ги продава на "Пикадили" и "Карфур

Липса на пари, растящи задължения към доставчици и наемодатели
От цялата сума на кредита до 1.8 млн. евро ще отидат за издаване и преиздаване на банкови гаранции за плащане на наеми на помещенията, където са обектите на веригата."Кредитът от "Пиреос" беше със строго определена цел за финансиране на банкови гаранции към наемодатели на магазините на "Пикадили". 


неплащане на доставчици - 
10 млн. евро ще отидат за рефинансиране на стария кредит и колко - за плащане на стари фактури, от "Пикадили" не отговориха.


Преди около две седмици производители обявиха, че по тяхна информация дълговете на обединението "Пикадили" - "Карфур" са над 20 млн. лв.По-интересното е друго - обявеното още през ноември миналата година обединение на двете вериги не само че все още не е факт, но и се бави.

Междувременно от "Пикадили" обясниха, че не са се отказали от идеята за строеж на логистичен център. "Изграждането му е част от инвестиционната ни програма за 2016 и 2017 г., като за целта вече има закупен терен, изработен проект и разрешение за строителство"имотът за логистичния й център от над 73 декара в Елин Пелин.
  
капитал http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2015/05/28/2542978_pikadili_vze_118_mln_evro_kredit/



Няма коментари:

Публикуване на коментар