неделя, 31 май 2015 г.

ПРЕУСТРОИСТВО ПОМЕЩЕНИЕ ,ПРЕУСТРОИСТВО

Смяна на статут на помещение
Мнениеот anichkab » 08 Апр 2014, 15:15

Здравейте,
В момента разглеждам за наем един обект, за който брокерката ми каза, че е със статут "кафе аперитив". Искам да му променим статута на ресторант. За съжаление не мога да открия каква е разликата, но ни се иска да произвеждаме храна на място. Има помещение, което може да се ползва за кухня, пространство за отдих, две отделни тоалетни. Може ли малко помощ кой код всъщност трябва да е за "кафе аперитив" и кой за ресторант и как става?
Благодаря предаварително за отгворите!
anichkab


Няма промяна в предназначението.
Изискайте от собственика документа за въвеждане в експлоатация (Разрешение за ползване, Удостоверение за въвеждане в експлоатация, "Акт 16") и проектите, по които е въведен "Кафе-аперитива" в експлоатация.
Също така - и паспорта на сградата. 
Следващата стъпка е, да си намерите проектант - технолог, с който да разработите технологичен проект. Може да потърсите и стария такъв, който е правил технологията за "Кафе-аперитива". И по всякакви въпроси би било добре да се допитвате към стария проектантски колектив. В насока "Вътрешно преустройство без промяна в предназначението, конструкцията или натоварванията, и без намеса в общи части, проводи и съоръжения".
Такъв технологичен проект ще Ви е необходим, за да се съгласува с РЗИ (ХЕИ), Пожарната, по всяка вероятност - и с ВиК, и с Енергото (ще Ви е необходимо повече електроенергия) ... и да получите съответните разрешителни.

Ако действително възнамерявате да извършите преустройството по реда на чл.151-ЗУТ, горещо Ви препоръчвам от сега още да ангажирате адвокат, който да Ви защитава от опити за нерегламентирано администриране.

Няма коментари:

Публикуване на коментар