сряда, 17 април 2013 г.


България Средни приходи с бонуси 3м/г: 0 %
Средните приходи с бонуси за трите месеца до 03.2013 на годишна база 0 %


Приходите на най-голямата интернет-търсачка в света Google са възлезли на 14 милиарда долара през първото тримесечие 2013
Нетната печалба за тримесечието е била в размер на 3.9 млрд. долара, или 11.58 долара на акция,Средната цена на рекламите тип „плащане на клик“ се е понижила с 4% на годишна база и това е съществен проблем за компанията.Това е шестото поредно тримесечие на понижение.В същото време броят на платените кликове се е повишил с 3% на годишна база.По време на пресконференцията изпълнителният директор на компанията Лари Пейдж заяви, че повечето компании се съсредоточват върху това, което правят, и рядко се отклоняват от основната си дейност.
Google според Пейдж е компанията, която иска да прави неща, които „никоя друга компания не е достатъчно луда да опита“.

Samsung  печалба 2013 първо тримесичие  възлиза на $7.7 милиарда долара, като приходите са $46.28 милиарда. Увеличението на приходите спрямо същия период преди година е с цели 52.9%, но въпреки това с 1.6% по-малко спрямо четвъртото тримесечие на 2012.


Facebook приходи за първото тримесечие на 2013 са нараснали с 32% до $1,18 млрд.
Постъпленията от реклама представляват цели 84% от общите приходи, което е с 28% повече от година по-рано
Сред най-големите рекламодатели във Facebook са производителите на мобилни телефони като Apple, Samsung и Nokia. Добри постъпления традиционно осигуряват и хардуерните IT компании, предимно прозводители на лаптопи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар