сряда, 3 април 2013 г.


Уонг е съкратен през 2010 г., когато Digg намалява броя на служителите си с 10%. Така той решава да замине на пътуване в Югоизточна Азия. Докато пътува, Уонг забелязва задоволството, което хората получават от достигането на нови висоти в мобилните игри, от което се ражда и Kiip.
Уонг споделя идеята си за платформа, която да позволява на марките да възнаграждават потребителите на приложението за “техните постижения,” а инвеститор от True Ventures е заинтересован от проекта и го запознава с евентуални негови партньори.
Днес Kiip е набрала 15 млн. долара финансиране, а за приложението работят 40 души в Сан Франциско.
“Kiip поддържа партньорство с 900 приложения и достига до 55 милиона мобилни устройства в месечно в САЩ,” казва Уонг.


Шон Белник, който в момента е на 26 г., вкусва от електронната търговия, като продава карти Pokemon в eBay на 14-годишна възраст. След като научава HTML, той започва да помага на доведения си баща си с поддръжката на сайта на неговата компания за мебели.
Вдъхновен от бизнеса на доведения си баща, 14-годишният Белник решава да създаде Bizchairs.com, който както повечето хора могат да се досетят продава офис столове. С инвестиция от 500 долара, която Белник казва, че използва за реклама, той създава сайта и започва да работи на печалба още след първата продажба.
Дванадесет години по-късно Bizchairs.com се очаква да генерира 100 млн. долара приходи през тази година. Според Белник компанията му е генерирала 30 млн. долара приходи годишно пет години след създаването й.


Скот Ферейра (22 г.) и неговата сестра Стейси (20 г.) стартират MySocialCloud.com през 2011 г., когато скот е второкурсник в Университета на Южна Каролина, а сестра му е още ученичка. Услугата помага на хората да помнят потребителските имена и паролите си онлайн и активно да следят онлайн присъствието на потребителите и да ги уведомяват при нарушаване на сигурността.Скоро след като Скот, Стейси и техен познат започват да работят по идеята за MySocialCloud.com, Стейси вижда съобщение в Twitter на милиардера Ричард Брансън относно коктейл за предприемачи в Маями. След 48 часа те вече представяли проекта си пред Брансън, а малко след това той потвърждава, че ще инвестира в компанията, която вече е набрала 1 млн. долара.
Скот твърди, че родителите им винаги са ги подкрепяли в решенията им, но не са останали особено доволни, когато двамата напускат университета.
“След като обаче им показали снимка на Брансън, който посещава офиса им, те се поуспокоили!” добавя Скот
СЪОБЩАВА ПРОФИТ

Няма коментари:

Публикуване на коментар