неделя, 7 април 2013 г.

Бизнес идея 

1. електронен архив за видео, снимки,документи ,
2.сайт за колективно пазаруване
3.сайт - find rooms,flat,продавалник,град.бг,билети,маса в ресторант,бизнес,аптека
4.сайт за мобилни разплащания sms
5.сайт за  sms разплащания
6.сайт за сравняване на цени
7.производство на продукт рекламиращ се по тв

ДА СЕ НАПРАВИ  САЙТ ИЛИ APP
1.ДА СЕ ПРОДАДЕ НА ГОЛЯМА КОМПАНИЯ 
2.ДА СЕ СТАРТИРА ПАРТНЬОРСТВО 
3.ПРИВЛИЧАНЕ НА РЕКЛАМОДАТЕЛИ -БАНЕР
4.МЕСЕЧНА ТАКСА ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ
5.БЕЗПЛАТНО ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ 

17 ГОДИШЕН ПРОДАДЕ ПРИЛОЖЕНИЕТО СИ ЗА 30 МИЛИОНА  -
istagram-Качена като приложение на App Store през нощта на 6 октомври 2010 г., услугата за споделяне на снимки моментално привлича толкова потребители, че още на сутринта медиите не могат да не я отразят. След месец вече е свалена от над 1 млн. потребители.
Закупуването ѝ от Facebook през миналата година бе най-скъпата придобивка на социалната мрежа досега. Цената ѝ бе 1 млрд. долара.
От Microsoft са предложили $15 милиарда за сайта Facebook през 2007 година
Google купи сайт за сравняване на цени за $60 млн.Google купи британския сайт за сравнение на цени по интернет BeatThatQuote.com за 60,98 млн. долара. Така търсачката се надява да разшири обхвата на своите интернет базирани услуги и да засили присъствието си във Великобритания, предава Financial Times.
Сайтът BeatThatQuote.com дава възможност на потребителите да сравняват цените на различни продукти и услуги. Сред конкурентите му са най-големите британски сайтове в тази пазарна ниша като Moneysupermarket.com и Comparethemarket.com. Със закупуването на сайта Google ще получи и технологията, която той ползва за сравняване на цените.

Google купува Picnik - сайт за редактираме на снимки, съобщи Би Би Си. Това е третата сделка на гиганта в рамките на три седмици.
Бизнесът на Picnik е базиран в Сиатъл и е на пет години. За сега не се споменава цената на сделката.
Мениджърите на Google не стоят със скръстени ръце. От септември до сега Google е купила 8 компании, представи нова социална мрежа - Buzz . Buzz беше силно критикувана, че не предлага достатъчно добра защита на потребителите си.
Миналата седмица Google купи търсачката Aardvak и електронната поща reMail. Компанията също така заяви, че ще стане доставчик на широколентов интернет в САЩ.
През октомври изп. директор на Google Ерик Шмид каза, че компанията ще възобнови традицията си да купува по една малка компания на месец и ще прави по големи сделки на интервал от една-две години.
Amazon купиха Goodreads за $1 милиард долара

Няма коментари:

Публикуване на коментар