неделя, 11 декември 2016 г.

бизнес escape room

"Уолтопия" влиза в бизнеса с пъзел стаиДъщерната на дружеството "Фънтопия" ще си партнира с компанията зад първия мултиплекс за escape rooms "Менталист"

По всичко личи, че напоследък бизнесът със стаи за бяство се разраства. Достатъчно показателн е фактът, че през март и Walt Disney влезе в него. Още преди година в София имаше около 60 стартъпи с пъзел стаи. В страната в момента стаите са около 130, показва справка в своеобразния регистър vsichkistai.bg. Повече от половината от тях - близо 70, са в София, следвана от Варна и Бургас. Към момента регистрираните официално отбори (понеже се играе в екип) са над 980, разказва основателят на Mentalist. По негови данни реалният брой е над 1200, а участниците обикновено играят два пъти месечно.

Принципът на игрите в пъзел стаи е сходен без значение от темата - отбор от поне двама души е затворен в помещение, от което трябва да излезе, решавайки различни загадки и логически задачи. Обикновено играта продължава до час, а цената е около 30 лв. на играч.

капитал

Няма коментари:

Публикуване на коментар