петък, 9 декември 2016 г.

20 ИЗВОДА НА 20 ГОДИНИ


мотивация 

1. Страшно е за всички новото начало .И за красивия,и за талантливия ,и за умния ,страшно е да напуснеш зоната на комфорта ,сигурната работа на заплата и да се впуснеш в нейзвесността .Да започнеш нещо ново.Да излезеш от обичайния си кръг ,да напуснеш топлата стая с тв и компютърните игри и леглото.Да рискуваш.Да правиш нещо което е различно.Страшно е че може дохода да ти се намали.Но страхът ще бъде винаги . 

2. Живот без промени не съществува.Стабилност това е илюзия.Ние непрекъснато се намираме в движение.Ние непрекъснато се променяме.
Процесите идват във всеки миг.  



3. Създавай повече от колкото потребяваш ,да има .Човекът е длъжен да прави нещо.Доброволно и с любов.Това е формулата за душевно здраве.А бонусът - получаваш удоволствие от потреблението.Може да считаш този процес за психически метаболизъм. 

4. Днес -това е каквото си мислил вчера ,а утре това е какво мислиш днес.Родителите ти нямат отношение към теб.При всички случаи те не са виновни че някоя пластинка в мозъка ти не бачка както трябва.. 

5.Епохата на съкровенните знания е приключена,знанията вече не променят живота.Добре дошли в 21 век ,настана ерата на информационата хигиена.Вече 16 години откакто знанията не са основната валута.Интернет обезцени знанията с достапноста си и проверката на мига.. 
 Вече дойде концентрацията.Способноста да задържаш вниманието си на задачите и задържане на интереса.  

6 Радост и удоволствие - това не е едно и също.Ние никога не получаваме радост от шоколадова торта ,алкохол или цигари.Не е страшно да се откажем от удоволствията ,страшно е да не познаваме радостта. 

7. Страданията съществуват.Всички страдат.Живота се изменя както курса на долара ,стабилността е илюзия.

8.Да бъдеш щастлив не може да бъде всеки.Всеки ли човек може да е щастлив? Да ,разбира се! Но това е само на теория. На практика да сте стабилно щастлив,спокоен,уравновесен и богат са само тези които имат дисциплина на ума. 

9. Радост - това е равновесие на ума.Когато мечтаеш за голяма и чиста любов ,за семейство,интересна и доходна работа,за пътешествия ,екскурзии ,твои бизнес и не може да осъществиш тези мечти ,ти страдаш .Да това е разбираемо.Но ти знаеш към какво да се стремиш.Ти знаеш  и търсиш непреходната радост. 

10.Моето тяло знае какво му е необходимо- това е една от най коварните фрази.Тялото на алкохолика иска да пие ,тялото на пушача иска да пуши,тялото на наркомана иска да се дрогира ,тялото на зависимия към компютърни игри иска да играе. 


11. Необходимостта от  пари се измерва така - просто когато не мислиш за тях ,стигат ти ,оправяш се.Парите не решават главния въпрос на човечеството - те не правят щастлив и здрав притежателя им.Но възможноста да не мислиш за тях ,освобождава съзнанието да мисли за други процеси.  

13. Зависимостта се лекува само с 100 % отказ.Не трябва да пиеш едно малко ако си алкохолик.Не трябва да пробваш наркотици защото един ден се събуждаш с абстиненция.

14. Животът това е книга ,първите глави не са написани за теб ,ти си герои от гнигата .Да,и последните страници не са написани за теб. 

15. Зад твоята зона на конфорт се намира зоната на дискомфорта . А не шампанско ,пури ,рози и мед. 

16. Живот без цел не съществува.Така и състояние без промени.Въпроса е ще си поставиш ли цели в живота или ще се оставиш на течението на промените и на инстинкта си.

17. Алкохола ,цигарите ,леките жени ,казината не са нужни . Вообще.Е понякога може дори за мен.... 


18. Бамките трябва да ти плащат а не ти на тях.Това е единственото разумно финансово решение.Никога ,никога по никакъв повод не купувай нещо на кредит,лизинг ако не си изкарал парите ,да имаш пачка в джоба ,кинти ,сухо .Ние плащаме на бамки не не само такси но и  свободата си ,ставаме роби .Когато си финансово зависим не съществува възможност за риск и инвестиции на свободните ти спестени пари.  

СЛЕДВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар