понеделник, 12 декември 2016 г.

ИНВЕСТИРАНЕ НА СВОБОДНИ ПАРИ

Напрегната работа в инвестиционна банка, само 14 дни платен отпуск годишно, отсъствие на медицинска застраховка и болнични – всичко това накарало американката Кристин Адис да се реши да остави своята работа и да се заеме с нещо друго – далеч от стените на офиса. През март 2012 г. Адис излиза от офиса на организация в Южна Калифорния, за да не се върне там никога повече. След няколко месеца си купува еднопосочен билет за Банкок, а оттам продължава пътешествието си към Югоизточна Азия. 

Оттам насетне Адис обикаля света. Междувременно поддържа блог с полезни съвети и пише в Instagram. Освен това Кристин е успяла да събере в книга препоръки за жени, които пътешестват сами. Те са плод на личния й опит. В книгата си Адис разказва, че в продължение на много години е събирала стартов капитал за пътешествието си. 

Тя направила избор между купуването на апартамент и пътуването. Успяла да събере около 20 000 долара, които сега постепенно изразходва. В същото време разполага с достатъчно спестявания за пенсия, за да не се безспокои за бъдещето си – за деня, в който ще се върне в Америка и ще сложи край на странстването си. 

Никога не съм имала дългове, освен за образование. Никога няма да започна да харча повече, отколкото имам и не възнамерявам да тегля кредити. Ако не мога да започна пътешествие заради липса на пари, предпочитам да си намеря работа. Но никога няма да посегна на спестяванията за пенсия, разказва Кристин. Тя подчертава, че в много нейни начинания като опора й служи рационалното разпределение на доходите.


ПАРИ ЗА ЧЕРНИ ДНИ

ПАРИ ЗА ИНВЕСТИРАНЕ
ИНВЕСТИРАНЕ НА СПЕСТЯВАНИЯТА
ПЕРСПЕКТИВИ ЗА 20 ГОДИНИ НАПРЕД
ПАРИ В БАНКА НА ЛИХВА - НЕ ,ЗАГУБА
ПАРИ В АКЦИИ НА ФЕЙСБУК - ДА ,ПЕЧАЛБА
ПАРИ В БГ АКЦИИ - НЕ ,МНОГО МАЛКА ПЕЧАЛБА 
ПАРИ В ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ - ДА ,ПОВИШАВАНЕ НА ЦЕНА И ДОХОД ОТ РЕНТА
ПАРИ В ИМОТИ - ДА ПОВИШАВАНЕ НА ЦЕНА ,ДОХОД ОТ НАЕМ , 
ПАРИ В БИЗНЕС - ДА ,НЕСИГУРНОСТ 
ПАРИ В СТРАНИЧЕН ДОХОД МАШИНА  - ДА ,ДОПЪЛНИТЕЛЕН ДОХОД 
ПАРИ В ЛУКСОЗНА КОЛА - НЕ ,ЗАГУБА ,ВИСОКИ РАЗХОДИ
ПАРИ В ОБИКНОВЕННА КОЛА - ЗАГУБА НО НЕОБХОДИМОСТ
ПАРИ В ЛУКС СМАРТФОН - ЗАГУБА НО НЕОБХОДИМОСТ
ПАРИ НА ЛИХВА - 2017 ТОТАЛНА ЗАГУБА 1% ЛИХВА
ПАРИ В ВАЛУТА ДОЛАРИ - ДА ,ПЕЧАЛБА  АКО УЦЕЛИШ ЧЕ ЩЕ СЕ ПОВИШАВА 
ПАРИ В ЗЛАТО ЛИВЪРИДЖ - ДА ПЕЧАЛБА АКО СЕ ПОВИШАВА
ПАРИ В ПЕТРОЛ -ДА ПЕЧАЛБА АКО СЕ ПОВИШАВА
ПАРИ В АКЦИИ ЗА ДИВИДЕНТ - ДА ПЕЧАЛБА

От собствен опит гарантирам че парите се обезценяват за 16 години ,цена на едностаен в София  2000 г 7000 долара ,цена на едностаен в София 2016 г 40 хиляди евро. Къща в Лондон 2000 г цена 140 хиляди паунда ,цена 2016 г къща в Лондон 500 хиляди паунда. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар