сряда, 15 юни 2016 г.

uber

Uber расте в София. Със софтуерен екипДо три години компанията ще наеме 70 програмисти, които да работят по глобалната платформа
Uber може и да е нежелан от българските власти, но американската компания явно все още не мрази държавата, след като планира да изгради софтуерен център в София, при това ползвайки преференцията за по-ниски осигуровки, давана пак от държавата на инвеститори. За плановете си да разшири развойния си център в страната компанията за споделено пътуване съобщи в началото на годината, а в края на март местното дружество "Юбер България" е получило сертификат за инвеститор клас А от икономическото министерство.

Документът дава право на различни облекчения като съдействие от администрацията и частично възстановяване на платените осигуровки. В замяна на подкрепата "Юбер България" се ангажира в рамките на три години да открие 70 работни места и да инвестира 500 хил. лв. В момента компанията активно набира програмисти през различни канали.

Софтуер за 60 държави

Инвестиционният проект на "Юбер България" представлява разширяване на съществуващ хъб за разработка и поддръжка на софтуер, уточниха от Министерството на икономиката за "Капитал Daily". Софтуерът ще обслужва електронните плащания и издаването на електронни фактури на клиентите, ползващи онлайн платформата на Uber. Хъбът ще осигурява и поддръжка на разработения софтуер постоянно, като инженерите, назначени в България, ще наблюдават работата на програмата и ще отстраняват възникнали проблеми. Те ще отговарят също и за обновяване на софтуера според нуждите на компанията, мащаба на бизнеса и промените на местните законодателства в страните, където Uber работи.

Този център е единствен на компанията в Централна и Източна Европа. Създаденият софтуер ще се използва в повече от 330 града в над 60 държави, добавиха от министерството.


капитал

Няма коментари:

Публикуване на коментар