петък, 3 юни 2016 г.

БИЗНЕС КРЪВНИ ТЕСТОВЕ Theranos


Колко струва  facebook ,google, amazon и защо баба гицка от село Гинци може за е по богата от шефа на facebook .Защото бабата ще има какво да сложи на трапезата , а това са милиардери на хартия ,от акции .

   Как състояние от 4.5 млрд. долара се стопява до нула
Състоянието на основателката на Theranos Елизабет Холмс, която миналата година оглавяваше класацията на Forbes на най-богатите жени, натрупали богатството си сами, намаля значително. Всъщност през тази седмица от изданието понижиха състоянието на Холмс до нула. 31-годишната Холмс е от семейство с влиятелни политически връзки. И двамата й родители са заемали важни управленски длъжности във Вашингтон, което й е дало начален старт, а състоянието й се оценяваше на 4.5 млрд. долара под формата на акции на основаната от нея компания за кръвни изследвания. В

Theranos обаче, която преди време се оценяваше на над 9 млрд. долара за своята технология, отчете поредица от бизнес провали и в момента е разследвана от няколко държавни агенции, като дори може да й бъдат повдигнати обвинения от щатската Комисия по ценни книжа и борси. От Forbes в момента оценяват стойността на компанията на близо 800 млн. долара, след като са се консултирали с анализатори.

 От изданието също така са премахнали Холмс от престижната си класация. Холмс притежава 50-процентен дял в Theranos, но според новата оценка, която взема предвид интелектуалната собственост и получените 724 млн. долара, това дава на Холмс само една малка част от предишното й състояние. Холмс прекратява образованието си в Станфорд на 19-годишна възраст, за да основе компанията си през 2003 г. 


Повече от 10 години по-късно тя започна с летящ старт и подкрепата на DFJ, Хенри Кисинджър и други, но впоследствие  методите й бяха подложени под съмнение след няколко изобличителни разследващи материала в Wall Street Journal. 

ПРОФИТ

Няма коментари:

Публикуване на коментар