сряда, 17 декември 2014 г.

SNAPCHAT

Snapchat плати 15 милиона долара за придобиването на Vergence Labs - млада компания, разработваща технологии за умни очила, подобни на Google Glass. 

11 милиона са били платени в брой, а останалите 4 в акции. Въпреки че сделката не е обявена официално, информацията идва от хакнатите акаунти на висши служители в Sony Pictures.

Vergence Labs прави очила, които записват видео с натискането на един бутон и като цяло работят подобно на Google Glass. Серията продукти се нарича Epiphany Eyewear и се предлага в различни варианти според мястото за съхранение (от 8GB до 32GB), като цената варира от 300 до 500 долара.

Засега очилата могат да записват само видео и не правят снимки, но компанията има софтуер, който позволява да се извличат скрийншотове от клиповете, които след това да се ъплоудват в интернет или на компютър.

Vergence Labs е създадена през 2011 г., а първият Epiphany Eyewear модел е финансиран с публично набиране на средства през Indiegogo през лятото на 2012 г.

Самата Snapchat пък неотдавна отклони оферта от 3 милиарда долара от Facebook, след като социалната мрежа изрази желание да придобие компанията за временни съобщения.


Вижте повече: https://www.kaldata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар