събота, 6 декември 2014 г.

GAME 2014 ПРОИЗВОДИТЕЛ ИГРИ

Разработчикът на Angry Birds изпитва сериозни проблеми
автор: TechNews.bg дата: 05/12/2014 17:12 коментари: 2
Rovio затваря единия от двата си офиса, съкращава персонал
Rovio ще затвори офиса си в Тампере, Финландия и ще съкрати 110 души
Rovio ще затвори офиса си в Тампере, Финландия и ще съкрати 110 души
Слаб ръст на пазара за игри принуди разработчика на AngryBirds да затвори единия от двата си офиса във Финландия и да съкрати персонал.
Rovio разполага с екип от 814 души и поддържа два офиса – в Еспоо и Тампере. 110 служители на компанията обаче ще загубят работните си места, а офисът в Тампере ще бъде затворен, съобщи местното издание Yle.
Изпълнителният директор на компанията Микаел Хед коментира в блога си, че ръстът на пазара за игри е по-малък от очаквания и това е причината за предприетите непопулярни мерки. Според публикация във VentureBeat обаче, наблюдава се спад на интереса към продуктите на Rovio.
още по темата

Създателят на Angry Birds оценен на $9 млрд.
NSA следяла чрез приложението Angry Birds
През миналата година приходите на компанията нараснаха до 156 млн. евро, но чистата печалба намаля двойно до 26,9 млн. евро. Повечето приходи на Rovio идват от продажбите на играчки и други съпътстващи продукти.


Rovio обяви $67 млн. печалба за 2010 година 
Финландската компания Rovio, създател на популярната игра Angry Birds, бе оценена на 9 милиарда евро от анализаторите, след като публикува финансовите си резултати за 2011 г.Rovio има приходи от $106 млн. за миналата година, а печалбата й възлиза на $67 млн. Компанията отчита десетократен ръст спрямо 2010 г.
Персоналът на финландския разработчик е нараснал от 28 до 224 души през 2011 г. В момента компанията се подготвя да излезе на борсата.Rovio печели не само от продажби на Angry Birds, но и от играчки и сувенири. 


таргет - целия свят
таргет финландия
таргет град
таргет квартал

Няма коментари:

Публикуване на коментар