четвъртък, 31 януари 2013 г.

4 иновативни бизнес идеи, които промениха всичко.

Това са идеи, които задават нов стандарт. Те просто преобърнаха представите ни, предлагайки нещо невиждано досега. Реализацията на всяка една от тях е започната от някой като теб. Както казва Найвийн Джейн: „Всеки един от нас вижда пролема, много малко виждат решението му, а само предприемачите правят нещо по въпроса.“ Как тези иновации еволюираха от добри бизнес идеи в реални и значими неща? Продължавайте да четете.

Бизнес идеи

Идеята: Онлайн технология за картографиране.
Какво се получи от нея: Google Maps и MapQuest.
Появата на „посоки по заявка“ не само увеличи продажбите на GPS устройства и приложения, но и подобри ефективността на кучетата водачи и като цяло даде надежда на незрящите. Тази технология дава на слепите хора много нови възможности, които в миналото са били само мечти. Сега те могат да отидат от точка А до точка B сами, без да се налага постоянно да бъдат упътвани.

Идеята: Узаконена музика за сваляне от интернет.
Какво се получи от нея: iTunes.
На потребителите бяха необходими години докато започнат регулярно да практикуват закупуването на дигитална музика. По този начин те подкрепят любимите си изпълнители, като едновременно с това се борят срещу пиратството. Услугата се оказа наистина революционна, защото драстично намали плагиатството, предоставяйки на потреителите качествена музика на достъпни цени.
Урокът: „Възможно най-добрият урок за предприемачите е да изберат бизнес идеи, в които вярват толкова силно, че да могат да видят развитието им за период от няколко месеца.“ – Скот Беркун.

Идеята: Социална мрежа.
Какво се получи: Facebook.
Онлайн споделянето започна от първите чат руумове като GeoCities и Friendster. Фейсук се наложи благодарение на лесния си за използване интерфейс и множеството си възможности, които са наистина интересни за потребителите. Темповете, с които се разви този уебсайт са наистина колосални. Той се превърна в нещо като „онлайн империя“, която тепърва ще навлиза и в други сфери – в мрежата, но и офлайн.
Урокът: „Да си първи вече не е най-същественото предимство. Тези които имат най-силно желание и работят здраво – те ще са първите, които наистина ще успеят. Другите са просто откриватели.“ – Мат Кроу.

Идеята: VOiP.
Какво се получи: Skype и всички останали.
Тази технология дава възможност да водите разговори с хора намиращи се в другия край на света, само при едно условие – да имате задоволително добра интернет връзка. Услугата се използва от много широк кръг хора: от родители разговарящи с детето си, което е в чужбина, до бизнесмени, които провеждат конференции онлайн. А благодарение на видеоразговорите може наистина да водите разговор, максимално доближаващ се до реалността.

Както забелязахте, не е достатъчно само да имате гениални бизнес идеи. Да, наличието им е едно страхотно начало, но всъщност най-същественото тепърва предстои. А именно тяхното развитие – за този процес се изисква съвкупност от различни качества, които не всеки човек притежава. Именно за това се обособява съществуването на въпросните „предприемачи.“
http://www.blog7.org/2013/01/4-inovativni-idei.htmlавтор

Няма коментари:

Публикуване на коментар