четвъртък, 10 януари 2013 г.

бизнес


2012 FOREX
Малката компания Gateway Industries , предоставяща базови данни, услуги и уебдизайн за организации с идеална цел и за здравния сектор, е имала един работещ в нея – изпълнителния директор Джак Хауърд. Тя не е изглеждала специална, а акциите й са се търгували по един цент.
Въпреки това на 11 февруари 2011 година става ясно, че известният медиен магнат Робърт Силерман се нуждае от компанията Gateway Industries за осъществяване на връзка между зрителите и телевизиите си. Това води до поскъпване на акциите с 20 000% в рамките на ден до 2.97 долара за акция.

 Разбира се историята познава и много случаи на губещите. Безспорно най-пресните спомени са свързани с някои социални мрежи осъществили първични публични предлагания. Акциите на Zynga широко пропуснаха очакваната печалба за второто тримесечие на 2012 година и отбелязаха спад над 40% на извънборсовия пазар след обявяването. Технологичната компания, разработваща онлайн игри за друг социален гигант Facebook, се превърна в едно от най-големите разочарования на годината.
В едно от най-големите разочарования на изминалата година се превърна и най-чаканото първично публично предлагане на социалната мрежа Facebook. Надценяването на акциите на компанията доведе до първично публично предлагане при ниво от 38 долара и последващото им поевтиняване три месеца след това до най-ниско ниво от 17.55 долара.

Няма коментари:

Публикуване на коментар