четвъртък, 31 януари 2013 г.

Професия певец и композитор

PSY спечели 8,1 млн. долара от Gangnam Style
Южнокорейският рапър PSY ще спечели 8,1 млн. долара от хита си Gangnam Style. 
Видеоклипът към песента събра близо един милиард гледания в YouTube, печелейки 870 000 долара от реклама в сайта до момента. Певецът ще прибави към тях и приходи от огромния брой пародийни парчета, които песента му породи. 
Сай ще спечели пари и от използването на песента му в реклами на южнокорейската компания Киобо Секюритис, което ще му донесе 4,6 млн. долара само тази година. В САЩ и Южна Корея рапърът е спечелил над 3 млн. долара от сваляния на песента му от интернет, а от продажби на албума си е заработил 50 000 долара, разкрива БГНЕС. 
По-рано тази година песента Gangnam Style се превърна в най-гледания видеоклип в YouTube, изпреварвайки парчето на Джъстин Бийбър Baby. 34-годишният рапър спечели награда за най-добро видео на тазгодишната церемония по раздаването на Европейските музикални награди на MTV във Франкфурт.
Макар в песента да има само три думи на английски, тя се превърна в тотален хит най-вече благодарение на видеото към нея и придружаващия го танц, копиран от много звезди, сред които и Мадона.


Професия геймър
Том Тейлър никога не е мечтаел да стане бизнесмен. Единственото, което искал да прави, е да играе игри на конзолата си. До такава степен, че започва да се състезава с все повече и повече хора и заедно с това нараства и желанието му да споделя опита си с другите. През 2006 г. той е включен в топ 5 на най-добрите геймъри в света и става треньор на видео игри. Днес клиенти на Тейлър са хора от различни възрасти и професии. Често се случва децата да ходят с родителите си. Един час занимания с Том Тейлър струва на запалените геймъри 65 долара, а на година играчът заработва по 250 хил. долара.

Няма коментари:

Публикуване на коментар