петък, 4 ноември 2016 г.

ЕВРОПА

Средновековна Европа е много по добре от съвременна Европа.

Данъци.
Ниски данъци ,обикновенно са от 10 до 15 процента ,дори в Бг е десятък.Селяните плащали обикновенно в натура,десятък.
2016 как е в Европа ,високи данъци в стигащи до 75% в франция и 4 % в КИПЪР ,в Бг е около 40 % ,социално ,здравно ,данък ,данък в полза на обществото, акциз ,скъпо за да стартираш бизнес ,лицензи безбожно скъпи. 

Транспорт 
Пътищата се поддържат от държавата .Няма винетки ,такси , гражданска ,зимни гуми ,фарове ,колани. 

Класи В средновековието е било достатъчно да си аристократ за да не ти се налага да ходиш на работа ,държавата ти осигурява и предлага.Сега само децата на новобогаташи и политици имат достъп до частни университети.Млади умни хора с три висши образования работят охранители.Умните ги смятат за луди .    

Здраве съвременна Европа е по добре.

Криминална обстановка.в древността са известни  общо 5 сериини убиици ,обикновенно разбоиници и разни крадци са ги бесели на площада.Сега всеки знае как е ,педофили ,сериини убииства ,тероризъм ,атентати ,бежанци. 



Стабилност законите са били стабилни ,в живота на човек не са се променяли.Сега всяка година нов закон .


Пари В древна Европа парите са били пари ,златото си е злато.Съвременните пари не само еврото и долара са обезпечени с практически нищо.Печатат се според ситуацията и нуждите на държавите и това се вижда по цената на имотите.   


Население Имало е младежка и детска смъртност в гъсто населени райони е имало чума.Санитарните изисквания са ниски ,липса на тоалетни и достъп до прясна вода.Сега достъп до канализация в големите градове.В 21 век все още се ползват септични ями,замърсява се водата с отпадни води и хората консумират замърсена вода. 


Красота и изкуство Повечето шедьоври на искуството са създадени в средновековието.


Рицари и дами Младите хора достатъчно рано на 18 са ставали рицари и са воювали и са избирали дама на сърцето си.Сега леки жени ,курви ,парите са най важното.Момчета които не са държали оръжие и не знаят как да се отбраняват.


Храна няма ГМО,пестициди ,химия .Чиста и натурална храна,хората са работели на полето или в строителството и са консумирали чиста храна.Работело се е предимно физическа работа и хората са се хранели защото просто са имали нужда.Сега ,застоял живот ,липса на физическа активност ,компютри,умствена работа,гмо и наднормено тегло.  


Безработица феномен на новото време ,практически е непознато в древна Европа.


Няма коментари:

Публикуване на коментар