петък, 18 ноември 2016 г.

6 НАВИКА НА НЕЩАСТНИТЕ ХОРА

1.Стремеж към съвършенство
Длъжен ли ви е светът да бъде идеален за да сте щастлив.Тогава трудно ще намерите щастието.Стремеж към съвършенство води до понижена самооценка
Как да го преодолеем
Много помага да се преодолее перфекционизма следното.
Правете добре но не идеално.Свършете работата и ще видите колко добре се справяте.Краен срок ,всяка задача трябва да има краен срок,Ако мине срока и не сте се справили просто я оставете,ако идея не сте я стартирали до 72 часа ,най вероятно няма да я стартирате. 
Съвършенството е мит.Целия свят се стреми към това ,фейс снимки ,всичко е идеално ,но реалноста е друга ,хубавицата от фейс също се събужда рошава и ходи до тоалетната.

2.Живот в море от негативни гласове.
Хората не са склонни към самота.Хората които ни обкръжават и контактуваме с тях оказват огромно влияния върху психиката ни.Контакта с негативни хора води до това че и ния мислим негативно.Лошото настроение се предава без да го усещаме.
Как да го преодолеем
Контактувай с позитивни,оптимисти и реалисти ,не с негативни.
Всеки ден започнай деня с позитивизъм ,хубава песен ,смях,сайт весело настроение. 

3.Концентрирате се върху миналото или много напред в бъдещето.
Прекарването в миналото и отново преживяване на болките ,скандалите и разправиите не води до добро настроение.Прекарването в бъдещето също не е вариант ,прекарвайте в настоящето с най близките и любими хора ,които ви зареждат позитивно.
Как да го преодолеем
Почти невъзможно е човек от време на време да не мисли за миналото или бъдещето.Постарайте се ДА МИСЛИТЕ ЗА ДНЕС ,ЗА КОНКРЕТНИЯ МОМЕНТ СЕГА, ДА СТЕ ДОБРЕ.

4 .Сравняване с друг ,сравняване на живота ви с живота на друг ,особено на личности от интернет.Фейсбук представя една идеализирана личност и най добрите снимки а не реалноста.
Как да го преодолеем
СРАВНЯВАЙТЕ СЕ САМО СЪС СЕБЕ СИ.Вижте  какво сте постигнали през годините ,какво сте научили ,в какво сте станали по добър и ще видите колко СТЕ ДОБЪР НАЙСТИНА.

5.Съзредоточавате се на негативното
6.Усложнявате си живота

Няма коментари:

Публикуване на коментар