понеделник, 14 ноември 2016 г.

наем имот

Още една компания напуска "София тех парк"Екипът на D.House Co-Inventive Incubator не могъл да си позволи високите наеми
Александра Козбунарова

След като преди няколко месеца фондът Eleven напусна по-голяма част от пространството, което заемаше в "София тех парк", тази седмица още една компания обяви, че излиза от него. Напусналата фирма е креативната зала за иновации и обучения D.House Co-Inventive Incubator, зад която стои "Иновейшън стартър бокс", и е частично финансирана от "САП България". Причините и за двете оттегляния са идентични - високи наеми. 

Висок наем

Причината, изтъкната от "Иновейшън стартър бокс" да напусне наетия си в офис в "София тех парк", е високият наем. Компанията e заемала площ от 410 кв. м, като реално използваеми за офис пространство са 330 от тях на цена от 8118 лв. на месец. Договорът е подписан през май тази година за срок от пет години. По наши изчисления сумата, която е заплащана на квадратен метър, е над първоначално обявените между 4-6 евро на кв. м - около 10 евро, което вероятно включва и таксите по обслужване и почистване на общите части на сградата.

капитал

Няма коментари:

Публикуване на коментар