сряда, 17 февруари 2016 г.

финансиране

Българско-датски стартъп получи 250 хил. евро финансиране Средствата ще помогнат на софтуерната Crowdio да достигне до нови пазари и да увеличи екипа си в България

Стартиращата компания Crowdio получи финансиране от 250 хил. евро от датски бизнес ангел. Българско­-датският стартъп разработва онлайн платформа за комуникация с клиентите 24 часа в денонощието чрез чат, който компаниите могат да сложат на уебсайта си, и фриланс услуга, която могат да активират, ако нямат достатъчно човешки ресурси за тази дейност. Посредством краудсорсинг (получаване на услуги, идеи или продукт чрез привличане на хора, често онлайн).

"Проблемът в Дания е, че е много скъпо да започнеш бизнес - разходите за заплати, консумативи и подобни са високи", посочва Диян Михайлов. "От друга страна, България е уникално място да разработиш и тестваш дадена бизнес идея и после да продаваш продукта навън, а предприемаческата система също вече е сравнително добре изградена"

Crowdio възниква, за да разреши проблем, с който се сблъсква единият от основателите - Франк. Една вечер той искал да си поръча техника по интернет - много специфична като конфигурация, но на сайта на компанията чатът бил офлайн. Това му направило силно впечатление, защото нещата му трябвали спешно. Тогава започнал да си мисли как би могло да се направи така, че чатът да е винаги онлайн и да може да комуникираш с компаниите, когато ти е необходимо.

капитал

Няма коментари:

Публикуване на коментар