вторник, 9 февруари 2016 г.

ЕВРОПА 2016

Европейският съюз обеща мир и благоденствие като нито едното не се случи.Обеща свободно движение на хора  с цел намиране на работа.Въведе допълнителни изисквания към работещите ,вече не стига да си доктор учител шофьор ,изисква се езиково ниво и местни лицензирани дипломи например дори за охрана.


няма да успее да разреши фундаменталния си проблем, който не е еврозоната, а свободната търговска зона. Германия е гравитационният център на ЕС. Тя изнася повече от 50% от своя Брутен вътрешен продукт, като половината от всичко това отива към страни от ЕС. Германия има продуктивност, която далеч надвишава собствените й възможности да консумира, дори и вътрешните икономически браншове да бъдат стимулирани. Страната разчита на износа, за да поддържа икономическия растеж, пълната заетост и социалната стабилност.

Най-напред, нарастващият национализъм в Европа ще доведе до ограничаване на капиталовите и трудови пазари. По-слабите страни вероятно ще приемат различни форми на контрол върху капитала, докато по-силните ще ограничат влизането на чужденци на тяхна територия, включително и граждани на други страни от ЕС. Предвиждаме, че съществуващи протекционистки политики вътре в Европейският съюз, специално в селското стопанство, в следващите години ще бъдат допълнени от търговски ограничения. Те ще бъдат наложени от по-слабите южноевропейски икономики, които имат нужда да подсигурят икономическите си основи след настоящата криза.

Няма коментари:

Публикуване на коментар