неделя, 7 февруари 2016 г.

инвестиране 2016 как да инвестирам парите си .

БИЗНЕС 2016
Making Money With....
"Don't get a salary. A salary will never make you money."
Make Money Online with .

Спестили сте пари ,не ви носят нищо в банка и искате да купите нещо така че да печелите някаква сума месечно,БЕЗ ДА РАБОТИТЕ.Най добре се ориентирайте към нещо което слага пари в джоба ви а това нещо се нарича актив.Това което вади пари от джоба ви е пасив.Много хора купуват пасиви мислейки че ще спечелят но това не е така.

Депозитите 2016 са умрела работа 0.1% месечна лихва това си е нищо ,има годишна инфлация и парите ви се обезценяват ,например едностаен в София само за януари 2016 е поскъпнал с 10% или ,имате 100 бона в бамка и 2016 не ви носят нищо ,ако сте избрали да декември 2015  да купите гарсониера ,печелите хем от отдаване под наем хем от повишаване на цената на имота.
Едностайни в София в хубави квартали са по 80 бона ,реновирате за 5 бона ,печка хладилник ,пералня ,мебели още 5 бона това са 90 бона ,може да го отдадете веднага за 300 лв или това е 4% годишна доходност. 
Депозит - Валута: BGN  Размер на депозита: 90,000.  Срок на депозита: 12.00  ще получите 1% или 900 лв годишно 

Грешки при инвестирането

Не спестяваш пари ,харчиш всичко до стотинка от заплата до заплата ,от доход до доход ,няма значение колко получаваш 500 лв или 5 бона ,трудно ти стигат ,искаш заеми от приятели ,фирми за бързо кредитиране.Богатите съзнателно са избрали да харчат по малко от своя доход.10 процента е разумно да ти остават от месечния ти доход настрана.Достатъчно сложно е от психологическа гледна точка да не изхарчиш наведнъж всички спестени пари например за екскурзия до Куба или Тайланд.
Направете си навик както си миете зъбите ,спестявайте 10% или 20 % от дохода си ,цел да съберете пари и да купите актив който да вкарва месечна сума в джоба ви ,например един наем от едностаен в София.  

Нямаш запас за черния ден.Той идва ненадейно ,сполита те изневиделицата ,непредвидим е ,може да загубиш пари.Как да направиш така че да не влезеш в дългове .Хубав финансов резерв е от 3 до 10 месечните ти разходи за сметки и храна .Запомни финансовия ти резерв не трябва да бъде в банка на депозит ,под матрака или в буркан.Трябва да бъде в надежден бързо ликвиден актив ,по възможност застрахован .

Депозити пазиш парите си единствено в депозити .Мислиш че да лежиш и да чакаш от лихва е добра идея.Годишната инфлация за 2015 при имотите е 30 % или са се повишили с 30% ,каква лихва ще получиш 2015 е видно от сайтове за финанси но е горе долу до 2 % годишно за 2015 преди данък.

Смяташ че имаш недостатъчна сума за инвестиране .Инвестирането може да е с всякаква сума до 10 бона ,до 100 бона ,до милион.

Намери си идеалния управляващ на парите ти.Разчиташ на финансови посредници ,финансови гурута ,бамкови консултатни ,брокери.Запомни всички са на заплата и комисионна от пробутватето на някакъв техен продукт или план ,имат таргет.

Не виждаш в дългосрочна перспектива смисъл от инвестирането .Смисълът на богатството ти се измерва така ако спреш да работиш днес ,колко дена ,месеца или години ще изкараш.Можеш ли благодарение на активите се да отидеш на обиколка около света и да не ти се налага да работиш .Имаш парцел в София ,който си направил на паркинг за коли и месчните такси постъпват по банковата ти сметка така че дали си в Тайланд ,Виетнам ,Куба или Малайзия няма значение.

Не знаеш как да започнеш да инвестираш.Нямаш финансова грамостност.Нямаш време от игри ,цар си на губенето на време ,работиш чудесно безплатно по няколко проекта -тип загубено време.. 

Смяташ че инвестирането е най изгодно в най новия APPLE,комп ,техника или софтуер. 

Концентрираш се върху покупките ,ПРОДАЖБАТА Е ОСНОВНОТО НЕЩО ,НИЩО НЕ СЕ СЛУЧВА ДОКАТО НЕ СЕ ПРОДАДЕ.Печели и при покупката и при продажбата.Принцип на капиталиста купи евтино продай скъпо.Отдавай го под наем срещу месечни такси.

Цял живот чакаш ,мислиш че не е дошъл подходящия момент   .Бъфет е почнал истински да печели сед 50 годишната си възраст.

Останете гладни.

       


Диферсификация на следните активи - не купувай само един вид актив ,с времето се променя и ако един момент търсенето на търговски имоти е било голямо то след време пазара  се пренасища ,слабо е търсенето а жилишните имоти се търсят повече например много хора са решили да се заселят в около твоите имоти. 

Депозити ,Имот ,Български акции,Земеделска земя,Световни индекси ,Инструменти с фиксиран доход,Суровини,Долари,дивиденти от 3 до 50 % годишно,стартап ,познай следващата пазарна ниша ,познай следващия facebook ,акциите facebook стартираха на 38 ,паднаха на 18 и сега са 85 дават и дивидент.   

Проекти загубено време. 

привилигировани акции с фиксиран доход 10 %

БИЗНЕС - глоби ,такси ,бюрокрация ,социално ,здравно ,проверки ,за липса на лист хартия глоба 1000 лв 

Съвети искай само от финансово успели и по успели от теб. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар