вторник, 7 април 2015 г.

френските бакалии не плащат на доставчици според ПИК

Само в ПИК! "Карфур" пред банкрут! Хипермаркетът не можел да плаща стоките на доставчици, те се чудят как да си вземат парите от веригата!

Веригата магазини "Карфур" не плаща на доставчиците си, като по този начин ги поставя в крайно неприятното положение да са предали стоките си, а да не са получили свежи пари в замяна. Практиката е системна и от дълго време.
"Моля да продължите да питате Карфур защо продължава да бави плащанията си към доставчици - година по-късно никаква промяна, и ние бг доставчиците просто изнемогваме. На нас отговор не се дава, така че надеждата ни е във вас, медиите", написа Лора Землева, която работи с веригата.
Проверка на ПИК показа, че проблемът съществува вече повече от 2 години, а оплакванията продължават и до днес. Тогава френската търговска верига „Карфур” (Carrefour), която се представлява у нас от гръцката компания "Маринопулос" (Marinopoulos Group), е спряла да плаща на своите доставчици в България.
Не е ясно какъв точно е размерът на просрочените плащания, но се предполага, че е в размер на до 30 млн. лева. 
Временните затруднения на веригата вероятно са заради балканската експанзия на франчайзинговата компанията "Маринопулос", собственик на правата на френската марка. Един от най-популярните слухове е, че затруднения има заради покупката на албанската верига Euromax от „Маринопулос”. 
Първите индикации за финансови проблеми с гръцкия представител на френската марка са  започнали още през септември 2012 г., когато отделни банки са отказвали на търговци да застраховат плащанията им от "Карфур".
"СОБСТВЕНИКА ИМ Е ЕДИН. ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТО- ДА ТРОВЯТ НЕГРАМОТНИЯ БЪЛГАРИН. ЩЕ ПИТАМ ДОКАТО СЪМ ЖИВ ПО КОЛКО СТОТИНКИ ТЕЗИ ЕВРЕЙСКИ ИЗРОДИ ПЛАЩАТ КИЛОВАТА ЕЛ ЕНЕРГИЯ. НИЕ ЛИ ИМ ПЛАЩАМЕ ТОКА НО НЕ ЧРЕЗ ПОКУПКИТЕ В МАГАЗИНИТЕ ИМ А ДИРЕКТНО ЧРЕЗ НАШИТЕ СМЕТКИ ЗА ТОК????????", пишат в нета клиенти на "Карфур" и "Пикадили", след като научиха, че двете вериги се обединяват. 
"Френският Карфур няма нищо общо с българския. Когато наскоро се обърнах с въпроси към ръководството на нашия защо липсват доста неща, отговорът беше, че политиката им се определя от местното търсене и покупателна способност на населението ни", пише 

Няма коментари:

Публикуване на коментар