събота, 25 април 2015 г.

2015

байъри 
Още когато започвах да работя с веригата, ми обясниха, че освен с нея трябва да подпиша отделен договор с байър - съвсем странично дружество, но посочено от "Карфур". На две странички беше написано, че служители на байъра се задължават да се грижат за стоката ни в обектите, да я подреждат, да следят тя да се излага правилно, да не се чупи, къса и т.н. Плащахме през цялото време, но никаква грижа не се полагаше. Все едно плащаш на продавачка, която да обслужва конкретно твоите продукти. С тази разлика, че тя не го и прави. Продукция се връщаше без никакво обяснение, а заявките нямаха общо с наличността", разказа доставчикът. По думите му фирмата не е вършела нищо, освен да събира такси.

Сега според някои доставчици подобна практика е прехвърлена към цялото обединение, но байърът вече има функцията на посредник между производителя или дистрибутора и самата верига по логиката, че проблем с плащането няма да има, ако стоката мине през него. Като, разбира се, доставките физически не се обслужват от него. "От известно време получаваме кореспонденция от нова фирма - "Селект трейд", която твърди, че ще изкупува продукти от името на "Карфур" и "Пикадили". В бранша се смята, че идеята на тази фирма е да е с "чисто досие" и тъй като тя засега плаща на доставчиците, се очаква чрез нея да се регулират търговските отношения", каза един от производителите сега.

Байър - Преди време байърът се е наричал закупчик или снабдител, а днес може да срещнете тази длъжност и с името "Ръководител на стокова група" в по-големите вериги супермаркети. 

пише 

Няма коментари:

Публикуване на коментар