четвъртък, 30 април 2015 г.

ЗАПЛАТА 2015

Каква заплата получи шефката на Yahoo през 2014г

Новата шефка на Yahoo продължава да работи усилено, за да промени изцяло имиджа на компанията и да превърне нейните услуги в по-атрактивен избор за потребителите. Вече разбрахме, че тя вече разработва собствена гласова услуга с името Index, която ще се конкурира директно с Google Now, Microsoft Cortana и Apple Siri. Сега от BusinessInsider ни информират и за финансовото възнаграждение, което Мариса Майер е получила през миналата година, предаде BusinessInsider.

Данните разкриват, че шефката на Yahoo е увеличила благосъстоянието си с внушителните 69% през последните 12 месеца. Мариса Майер е била възнаградена с кешови бонуси и акции в размер на $42 млн., което е осезаемо увеличение от $24.9 млн., които получи през 2013г. В същото време базовата работна заплата на главния изпълнителен директор на Yahoo продължава да остава непроменена и е в размер на $1млн.

По този начин шефката на Yahoo oпределено се превръща в една от най-високоплатените личности в технологичната индустрия. Увеличението на заплащането ѝ се дължи на ръста на стойността на акциите на компанията, която се удвои, откакто тя пое управлението.

DIGITAL.BG

Няма коментари:

Публикуване на коментар