неделя, 12 април 2015 г.

2015

Вълкът в страната на ненаказаните измами
Как противоречивата легенда от Уолстрийт Джордън Белфърт успешно продаде себе си, събирайки 700 души на лекцията си в София

при цена на билетите колкото средната месечна заплата в страната (между 724 и 861 лв). Вълкът пак продаде успешно, този път себе си, следвайки собствените си съвети.  



След 22 месеца, прекарани в затвора, Вълкът отново е на свобода и дори е намерил начин да монетизира преживяванията си. 

Не може да мечтаете за шампанско и да имате бирени стандарти"
В главата винаги трябва да има и ясна идея защо искаме да станем богати, като парите сами по себе си не са достатъчна причина. 

На 16 години Белфърт започва да продава сладолед на един от плажовете на Ню Йорк. За 22 долара купува сладоледа и нужното хладилно оборудване и за 1 час прави 120 долара печалба. На другия ден отива с 4 хладилника. Изкарва 500 долара, а равносметката на края на лятото е 26 хил. долара. Годината е 1978 г. На следващото лято подучва петима свои приятели да постъпят като него. Само един от тях обаче продава по 4 хладилника като Белфърт, останалите спират след първия продаден за деня. "Те просто имаха по-ниски стандарти от моите" е обяснението на Вълка.

Как да намираме правилните купувачи Вълкът разбира на 8 години след безуспешни опити да продава вестници по домовете. Тогава бащата на негов приятел, занимаващ се с маркетинг, му обяснява, че просто чука на грешните врати, т.е. на хората, които не получават никакви вестници. "Има два вида клиенти, едните искат някой да им доставя вестника, а другите не искат. Ако някой си е купил един вестник, ще купи и втори. Не се опитвай да превърнеш некупувачи в купувачи. Лайното не се превръща в нещо друго. 

пише капитал


когато парите са основната мотивация , когато новите идеи са основна мотивация  

Няма коментари:

Публикуване на коментар