вторник, 6 август 2013 г.

НОВА ТВ купи Дарик Нюз и Нет Инфо.

Modern Times Group MTG AB обяви, че днес е подписала договор за придобиване на 70% от общите активи на Дарик Нюз и Нет Инфо.
Уебсайтовете на двете медийни групи са отбелязали над 750 милиона импресии средно месечно в периода април-юни 2013 г.



Двете дружества контролират общо 33 сайта и имат водеща позиция на българския интернет пазар. MTG посочи, че в договора има опция за придобиване на останалите 30% от дружеството от Дарик радио в рамките на период от пет години.

Дарик Нюз оперира с широка гама от уеб сайтове, включително dariknews.bg, gong.bg и vremeto.bg. Нет Инфо пък работи с електронната поща abv.bg с около 3.5 милиона потребители и сайтовете vbox7.com, sportni.bg и sinoptik.bg.

Обединени Дарик Нюз и Нет Инфо са генерирали над 750 милиона посещения на месец през второто тримесечие на 2013 г. и са имали почти 3 милиона индивидуални потребители месечно. Общият приход на двете дружества е 4.2 млн. евро.
Базираната в Швеция компания притежава пет телевизионни канала. Сред тях са Нова телевизия, Нова спорт, в портфейлка влизат и новинарски сайтове. Групата е втората по големина в България и има имат пазарен дял от 32.5% сред хората на възраст 18-49 г. през второто тримесечие.

Придобиването е част от стратегията на MTG за експанзия на българския интернет пазар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар