четвъртък, 1 август 2013 г.

Най-добрите бизнес идеи за начинаещи предприемачи 2013


Ако имате техническо образование или разбирате от съвремни технологии, сигурно ще откриете много възможности за бизнес като предоставяте частни компютърни услуги (инсталация на антивирусен софтуер, почистване на компютъра от ненужни програми и файлове, сваляне и инсталиране на софтуер, свързаване на принтери, и други подобни).

Не всички обаче имат нужните знания за подобно бизнес начинание, а и не всеки се интересува от технологии дотолкова, че да се занимава с подобен вид дейност като личен бизнес. Ако обаче сте решили да станете предприемач и да откриете собствен бизнес, сигурно се нуждаете от подходящите бизнес идеи.

Дори и в днешните времена криза има в доста сегменти от пазара, в които можете да развиете своите бизнес идеи. Тук са най-добрите бизнес идеи за начинаещи предприемачи, които според аналзиаторите от Вusinessnewsdaily могат да доведат до успех.

1. Изпълнение на поръчки
В някои отношения, рецесията направи хората по-заети от всякога. Между дългите часове работа, домакинските задължения, и различните отговорности, има много неща, за които не остава време да бъдат свършени. Услуга, която предлага изпълнението на различни поръчки (включително носенето на дрехи на химическо чистене, плащането на сметки, и други подобни) изисква само една кола и мобилен телефон. Започнете с малко, вършете добре работата си, и доволните клиенти бързо ще ви препоръчат на свои приятели и колеги.

2. Почистване
Едва ли има човек, който да обича да чисти. Но когато става дума за работа, това е една доста търсена и практикувана дейнсот. Ако мислите така, можете да предлагате такива услуги, които да вършите сам. Рецесия или не, има много хора, които продължават да търсят помощ за дома. Ако сте почтени и не разочаровате клиентите си, може и да успеете да разширите дейността си.

3. Гледане на домашни любимци
Ако обичате животните и сте надеждна и организирана личност, едва ли ще ви липсват предложения за работа. А нищо не успокоява повече изнервен собственик на домашен любимец от добър и всеотдаен гледач на домашни любимци.

4. Виртуален асистент
Днес, професията на виртуалния асистенти е много актуална. Ако имате опит в административната работа, но искате да работите за себе си, това може да е добра възможност за вас. Всичко, което ви трябва, за да започнете е един лаптоп и един добър сайт. Още по-добре ще е ако имате силно присъствие в социалните мрежи, макар и това да не е небходима предпоставка. Виртуалните асистенти работят от разстояние и правят всички неща, за които един собственик на бизнес или мениджър не разполага с време да направи (четене и отговаяне на имейли, поддържане на връзка с клиенти, обработване на фактури, плащане на сметки, и други). Всички тези задачи и много други могат да бъдат направени от собствения ви дом през облака.

5. Преводач
Повечето фирми не могат да си позволят да плащат заплата на преводач, въпреки че се нуждаят от такъв от време на време. В България има много чуждестранни фирми, а и много местни бизнеси работят с чужди клиенти както в страната, така и в чужбина, така че постояно има нужда от писане или говорене на чужд език. Ако владеете писмено и говоримо един или повече чужди езици, може да помислите как да се организирате, за да използвате знанията си. Ще откриете, че има повече работа, отколкото можете да свършите.

6. Копирайтър
Всеки, който има уеб сайт ще ви каже, че има постоянна нужда от ново съдържание. Търсачките „харесват“сайтове с ново и актуално съдържание, така че нуждата от актуализация на фимрените уеб сайтове е една прекрасна възможност за работа. И тъй като повечето фирми не разполагат с време и ресуси, за да се посветят на генерирането на ново съдържание, ако имате опит в писането и владеете чужди езици, ще откриете, че има много търсене за подобен вид услуга. В това влизат създаване на уеб съдържание, поствсне на коментари в блогове, или писане на съобщения за пресата.

7. Образователен консултант
Следването днес не е толкова просто нещо, както беше в миналото. Днес, родители и кандидат-студенти трябва да преглеждат дълги списъци със специалности които се предлагат в различни университети. Освен това, отворените граници за учене в чужбина днес поставят още основателни въпросителни свързани с това къде е най-удачно да следвате от гледна точка на перспективи и финансовите възможности на всеки кандидат. И тъй като е трудно да се знае къде е най-доброто образование и дали можете да си го позволите, и родители и кандидат-студенти се нуждаят от съвети. Затова и консултантите с опит в областта на образованието, които могат да помогнат ще бъдат много търсени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар